Vijesti / Društvo
Društvo
Na Facebooku osvanula grupa 'Ne damo Županijsku bolnicu Čakovec'
Facebook

GLAS NARODA

Na Facebooku osvanula grupa 'Ne damo Županijsku bolnicu Čakovec'

- Bolnica mora ostati Međimurkama i Međimurcima jer naša bolnica predstavlja zajedništvo svih Međimuraca koje su je vlastitim žuljevima gradili

Glasanjem u Hrvatskom saboru sredinom ožujka usvojen je Zakon o zdravstvenoj zaštiti kojim su, između ostalog, sve opće bolnice u Hrvatskoj, pa tako i Županijska bolnica Čakovec, prešle u državne ruke. 

Brojni Međimurci stava su da to nije u redu jer je čakovečka bolnica izgrađena samodoprinosom stanovnika Međimurja. Slijedom toga danas je na Facebooku osvanula i grupa 'Ne damo Županijsku bolnicu Čakovec'.

- Građani Međimurja prije stotinjak godina skupili su glave i snage te su zajedničkim naporima potaknuli izgradnju i oformljivanje već tada prijeko potrebne bolnice. Pedeset godina kasnije to međimursko zajedništvo ponovno je nadjačalo sve izazove i prepreke te je doprinosom građana Međimurja izgrađena nova zgrada bolnice.

Danas je Županijska bolnica Čakovec jedna od najmodernijih i opremljenijih u Hrvatskoj, a rezultati i statistika pokazuju da je jedna od najučinkovitijih i najproduktivnijih. Zato bolnica mora ostati Međimurkama i Međimurcima jer naša bolnica predstavlja - zajedništvo svih Međimuraca koje su je vlastitim žuljevima gradili - stoji u prvoj objavi u grupi.

Grupu možete pronaći klikom ovdje, a u sat vremena skupila je oko 300 članova.

Najnovije

Reci što misliš!