predah u belici

KRIŽNI PUT MLADIH Međimurske župe ugostile tristotinjak mladih hodočasnika iz naše biskupije

Sudionici Križnog puta mladih prkosili kiši... Odmorit će u Belici i sutra nastavljaju do Svetog Jurja na Bregu

U jutarnjim satima ove subote, 25. ožujka započeo je 2️3. Križni put mladih Varaždinske biskupije koji se ove godine održava u Međimurju. Pobožnost kojoj se priključilo dvije do tri stotine dobro raspoloženih ljudi odvija se pod geslom “Neka mi bude po riječi tvojoj”.

>> Križni put mladih

Mladi su se od Župe Mala Subotica zaputili križnim postajama sve do Župe Uznesenja blažene Djevice Marije – Belica u kojoj će prenoćiti, a put nastavljaju sutra sve do Župe Sveti Juraj na Bregu gdje će u 18 sati misno slavlje predvoditi varaždinski biskup Bože Radoš.

Križni put započeo je u župnoj crkvi u Maloj Subotici, a završio u Belici. Župa Belica predvođena svećenikom Karlom Kruljcem, potpomognuta Općinom Belica i udrugama, organizirala je večeru, noćenje i doručak za hodočasnike cijele biskupije. Po običaju za okrijepu pobrinuli su se članovi UDVDR Belica predvođeni predsjednikom Dejanom Janušićem, Franjom Sklepićem – Ferencom, Ivanom Soldatom – Ćupijem te Damirom Borkovićem

Sutra mladi nastavljaju svoj molitveni hod međimurskim krajem sve do župne crkve u Svetom Jurju na Bregu gdje ovogodišnji križni put mladih završava večernjom svetom misom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije