Vijesti / Društvo
Društvo
UDRUGA 'MEĐIMUREC' Teško ćemo sami...
Anja Dobranić

Preostalo je 37 kobila i 6 pastuha

UDRUGA 'MEĐIMUREC' Teško ćemo sami...

Preostalo je svega 37 kobila i 6 pastuha međimurskog konja, najugroženije hrvatske autohtone pasmine domaćih životinja

Ubraja ih se u skupinu velikih, radnih konja, hladnokrvne skupine. Vlasnici, uzgajivači i zaljubljenici u tu plemenitu životinju okupljeni su u Udrugu uzgajivača međimurskog konja „Međimurec”.  Članovi mogu biti isključivo fizičke osobe – uzgajivači, prijatelji konja, stručni suradnici, počasni članovi, te podupirajući članovi ili suradnici. 

- Želja nam je da ovim putem obavijestiti zainteresiranu javnost da se može uključiti u članstvo UUMK “Međimurec”. Članarina iznosi 25 € za tekuću godinu.
Sva materijalna sredstva koja se prikupe utrošiti će se na pomoć uzgajivačima međimurskih konja, od provođenja potrebnih veterinarskih usluga, obrezivanja kopita, pomoći u nabavci oglavina i ostalim potrepštinama uzgajivačima, kao i organiziranju izložbi međimurskog konja na ponos svim Međimurkama i Međimurcima, poziva Matija Ladić, predsjednik Udruge. Pozivaju i sve ljude dobre volje, fizičke i pravne osobe da u skladu s vlastitim mogućnostima uplate donaciju na njihov poslovni račun HR81 2340 0091 1160 2004 9

- Rukovodstvo Udruge tijekom ove godine ima velike planove, neki su pred realizacijom, a o istima ćemo Vas obavještavati sukladno realizaciji. Unaprijed zahvaljujem na pomoći, dodaje Ladić.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3542

Najnovije

Reci što misliš!