Vijesti / Društvo
Društvo
DONJI VIDOVEC Iza folkloraša je aktivna godina
List Međimurje

redovna skupština

DONJI VIDOVEC Iza folkloraša je aktivna godina

Kulturno umjetničko društvo Donji Vidovec održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su sumirali rad

Da je aktivnosti bilo jako puno, potvrdio je predsjednik Nikola Matulin iščitavši poduži popis nastupa i svih aktivnosti koje su proveli u 2022. godini. Osim nastupa u Međimurju i inozemstvu, prikupljali su pomoć za ratom stradalo stanovništvo Ukrajine, održali su manifestaciju Festival folklora i tradicije Vidovo 2022. u okviru projekta MR EGTC Heritage, kuhali lovačke delicije na memorijalu Dragutin Cenko, održali folklornu radionicu u Ljubljani kod članova HKDM Ljubljana, organizirali Advent u Donjem Vidovcu, a godinu su završili Prvim blatobranskim turnirom u stolnom nogometu koji su organizirali KUD-ovi tamburaši, a obnovljen je i fundus nošnji.

Na skupštini je posebno istaknut rad s mladim folklorašima na koje je cijelo društvo izrazito ponosno. 

- Naši najmlađi folkloraši su odradili puno nastupa prošle godine, a najviše nas je razveselila pohvala selektora Gorana Kneževića koji je za našu skupinu imao samo riječi hvale, a Lara Horvat i Lovro Horvat kao najsimpatičniji plesni par su pozvani na manifestaciju Drmeš DA u Zagrebu, istaknuo je predsjednik Matulin te dodao da društvo bez svojih članova nije društvo. Zahvalio je roditeljima na potpori, a djeci poželio da se i dalje vesele i budu sretni u folkloru.

Osim sudjelovanja na smotrama u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te Zajednice KUD-ova Međimurske županije, donjovidovski folkloraši planiraju nastaviti njegovati suradnju s udrugama koje djeluju u okviru Općine, a primit će se i organizacije tradicionalne manifestacije Vidovo kao i priredbe svih sekcija planirane za kraj godine. 
- Sav ovaj posao odrađuju naši članovi, voditelji i svi mještani koji podupiru rad našeg društva. Uz napomenu da u društvu nema plaćanih voditelja, posebno bih ove godine zahvalio Marti Nestić, Suzani Lukša, Bojani Petrić, TS-u Blatobran, Zvonimiru Lepoglavcu te Nenadu Lukši. Njihov doprinos uvelike pomaže radu našeg KUD-a, naveo je Matulin.

Skupštinu su pozdravili i predstavnici općinskih udruga te načelnica Bojana Petrić. 

*Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3542

Najnovije

Reci što misliš!