PRIJAVITE SE

MEĐIMURSKA PRIRODA Poziv na volontersku akciju ‘Osigurajmo dom bregunicama’

Međimurska priroda poziva na volontersku akciju 'Osigurajmo dom bregunicama'

Jeste li znali da je bregunica naša najmanja lastavica? Teži svega 15 g što je jednako kao tri vrećice šećera za kavu. I dok je volonterska akcija Žabe na cesti u organizaciji Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode još uvijek u tijeku, u pripremi je već sljedeće volontersko okupljanje pod nazivom Osigurajmo dom bregunicama. Što će se raditi? Čistiti obala za bregunice.

Naime, bregunice su trenutno na svojem selidbenom putu i uskoro će se vratiti u naše krajeve. Ovom akcijom očistit će se gornji pjeskovito-praporni sloj obale tj. ukloniti nepotrebna vegetacija s obale kako bi bregunice lakše pronašle pogodno mjesto za gniježđenje.

Volonterska akcija održat će se u subotu 1. travnja 2023. godine na obali rijeke Drave u blizini naselja Gornji Hrašćan. Akcija počinje u 9 sati, a predviđeni završetak je oko 13 sati.

Kako se prijaviti?

Međimurska priroda poziva sve koji se žele uključiti volontersku akciju Osigurajmo dom bregunicama neka se prijave putem online obrasca ovdje. Broj osoba koje se mogu prijaviti na volontersku akciju je ograničen na 25. Za sve volontere osigurana je hrana i piće te potreban radni alat. Potrebno je odjenuti i obući prikladnu (radnu) odjeću i obuću te ponijeti radničke rukavice. Sve ostale detalje i upute volonteri će primiti naknadno.

Više informacija o akciji i kako je protekla akcija prošle godine može se provjeriti na sljedećem videu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije