Vijesti / Društvo
Društvo
STIGLA POTVRDA Žene u Hrvatskoj mnogo su bolji vozači od muškaraca
Pixabay.com

stigli podaci

STIGLA POTVRDA Žene u Hrvatskoj mnogo su bolji vozači od muškaraca

Od 227 lanjskih prometnih nesreća sa smrtnim ishodima, u čak 90,3 posto slučajeva krivci su muški vozači

Znanost već dugo, na osnovi brojnih analiza i brojki, tvrdi kako je to doista tako. Danas je to izrečeno još jednom, i to s najjačim argumentom.

Josip Mataija, voditel službe za sigurnost cestovnog prometa u MUP-u, održao je važnu prezentaciju na konferenciji „Nesreće se ne događaju, one su uzrokovane“ održanoj u petak u HGK-u. Među ostalim, iznio je brojke o fatalnim nesrećama s poginulim osobama, javlja Danica.hr

Prema tim podacima, od 227 lanjskih prometnih nesreća sa smrtnim ishodima, u čak 90,3 posto slučajeva krivci su muški vozači, a tek u 9,7 posto nesreću s fatalnim ishodom skrivile su žene. U Hrvatskoj je u vozačkoj populaciji otprilike 42 posto žena i 58 posto muškaraca.

Mataija navodi i kako su u 24 prometne nesreće sa smrtnim ishodom krivci bili vozači koji su upravljali bez položenog vozačkog ispita, a samo u dvije žene koje nisu imale vozačku.

Mnogi muškarci ovo će priznati teška srca, ali, da, žene su i u Hrvatskoj mnogo bolji vozači od muških kolega za volanom, piše Danica.hr

Najnovije

Reci što misliš!