Vijesti / Društvo
Društvo
DAN NARCISA Humanitarne akcije diljem Međimurja - priključite se i vi!
Miroslava Novak/Mladen Grubić

IDUĆE SUBOTE

DAN NARCISA Humanitarne akcije diljem Međimurja - priključite se i vi!

Narcise će se, uz simbolične donacije, ponuditi građanima diljem Međimurja

- Pozivamo vas na 'Dan narcisa' koji će se održati u subotu, 25. ožujka od 9 do 12 sati u Čakovcu i okolnim mjestima.

Mjesec ožujak posvećen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Karcinom dojke je prva bolest na ljestvici smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena. Nažalost, male su mugućnosti prevencije, no bolest se može na vrijeme otkriti i liječiti.

U mjesecu ožujku, članice Kluba Nova Nada već niz godina provode akciju „Dan narcisa“, te na taj način žele potaknuti sve žene Međimurja da vode brigu o sebi i da redovito odlaze na mamografske preglede koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje. U gradu Čakovcu akcija će se ove godine održati na tri lokacije – na Trgu Republike, Franjevačkom trgu i na jugu kod Trgovačkog centra Jug Mall u subotu, 25. ožujka u vremenu od 9-12 sati, a akciji će se pridružiti i ostala dva grada te brojna druga mjesta u Međimurju.

Narcise će se, uz simbolične donacije, ponuditi građanima u Strahonincu, u Kotoribi, u Prelogu na tržnici, u Maloj Subotici kod zgrade Općine, u Orehovici i Podbrestu kod Društvenog doma, u Palovcu, Svetom Križu i Donjem Pustakovcu, Sv. Jurju u Trnju, Donjem Hrašćanu, Držimurcu-Strelcu, Ivanovcu, Štefancu, u Gardinovcu kod Društvenog doma, na Belici kod Robne kuće, u Pribislavcu ispred trgovina, u Nedelišću kod zgrade Općine, u Brezju, Lopatincu, Dragoslavcu i Pleškovcu kod trgovina, u Murskom Središću kod Robne kuće.

Novac prikupljen donacijama koristit će se za nabavu igli za core biopsiju dojke te za
rehabilitaciju oboljelih članova klubova koji djeluju unutar Lige te, kako bi njihov povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana.

Hvala od srca svim zdravstvenim ustanovama, gradovima i općinama, organizacijama i
dobrim ljudima koji prate naš rad, sudjeluju u njemu i pomažu nam u promicanju naše borbe protiv raka bilo organizacijski, riječju, financijski, materijalno ili brigom za oboljele, što nam puno znači! - kažu iz Županijske lige protiv raka Čakovec, Kluba žena operiranih od raka dojke 'Nova Nada'.

 

Najnovije

Reci što misliš!