Vijesti / Društvo
Društvo
SIGURNA KUĆA Vape za novim objektom...
List Međimurje/Velimir Kelkedi

Dom za žrtve obiteljskog nasilja

SIGURNA KUĆA Vape za novim objektom...

U Domu za žrtve obiteljskog nasilja Sigurna kuća Međimurske županije u 2022. godini bilo je smješteno ukupno 34 korisnika od kojih 15 djece (dio ih je u Domu još od 2021. godine), navela je u izvješću prezentiranom Skupštini MŽ ravnateljica ustanove Martina Šebrek

Upita za smještaj, i to iz različitih krajeva Hrvatske bilo je međutim znatno više – 22 žene i 65 djece, no zbog popunjenosti nisu mogli biti primljeni. Premali kapacitet, ali i manjkavost objekta u kojem se nalazi Sigurna kuća najveći su izazovi s kojima se suočavaju. Kako navodi ravnateljica, cijena najma je visoka, dok je kuća sagrađena 60-ih godina prošlog stoljeća niske energetske učinkovitosti, nije spojena na kanalizacijski sustav te ujedno zahtijeva niz popravaka.

- Najbolje bi bilo izgraditi novu nekretninu koja bi odgovarala svim uvjetima za smještaj, smatra. Od veljače 2010. godine kad je Dom počeo s radom pa do kraja 2022. godine bilo je smješteno ukupno 360 korisnika (173 žene i 187 djece), dok zbog nedostatnog kapaciteta nisu mogli smjestiti ukupno 956 osoba (306 žena, 648 djece te dva muškarca). Skupština je izvješće o radu spomenute ustanove prihvatila bez rasprave.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3541 

Najnovije

Reci što misliš!