Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Šesti Dan dobravske baštine - Donja Dubrava ima što pokazati i time se ponositi
List Međimurje/MKR

DONJA DUBRAVA

VIDEO I FOTO Šesti Dan dobravske baštine - Donja Dubrava ima što pokazati i time se ponositi

Sve se održavalo u domu kulture Zalan i prostorima Vatrogasnog doma

Nakon stanke uzrokovane pandemijom, u subotu, 4. veljače održan je Dan dobravske baštine. Tako su posjetitelji od 18 do 21 sat mogli razgledati prostore doma kulture Zalan (vijećnica, etno-soba i prostorije KUD-a Seljačka Sloga) te prostore Vatrogasnog doma (spomen-soba, glavna prostorija, garaže i vozila).

Dan dobravske baštine Fotogalerija

U DVD-u su domaćini bili donjodubravski vatrogasci koji su posjetiteljima u kratkom obilasku prikazali sve čime se oni bave, a ono što mališane najviše zanima, mogli su razgledati opremu i vatrogasna vozila.

Program u domu kulture Zalan započeo je predstavljanjem portreta članova obitelji Hirschler i Zalan koji će od subote biti izloženi u vijećnici. Radi se o četiri portreta koja su već izložena te četiri portreta koja dolaze na privremenu posudbu iz Muzeja Međimurja Čakovec. Portreti će biti izloženi do kraja 2023. godine, a na njima su Leopold i Hermine Zalan, Maks Hirschler te vjerojatno Julius i Johanna Hirschler.

Uslijedilo je prikazivanje filma snimljenog povodom neodržanog memorijala Teti Lizi u Čast „Deca, moja deca“ 2021. godine. Kako održavanje uživo nije bilo moguće, mnogobrojni sudionici su snimljeni u prostorijama KUD-a te je memorijal poprimio digitalni oblik. U Zalanu je i svoja umjetnička djela izložio donjodubravski slikar Zoran Horvat.

Bilo je pjesme i svirke - sve pogledajte u fotogaleriji i videu.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!