Vijesti / Društvo
Društvo
ODVAJANJE OTPADA Vreće za smeće i dvostruko skuplje
List Međimurje

GKP Čakom

ODVAJANJE OTPADA Vreće za smeće i dvostruko skuplje

Vreća za miješani komunalni otpad zapremnine 40 litara je s 0,66 eura porasla na 0,93 eura

GKP Čakom povisilo je cijene vreća za odvojeno prikupljanje otpada za 40 pa do više od 100 posto u odnosu na dosadašnje cijene. Vreća za miješani komunalni otpad zapremnine 40 litara je s 0,66 eura porasla na 0,93 eura, dok su vreće za odvojeno prikupljanje otpada, primjerice plastiku, papir, staklo ili pak višeslojnu ambalažu zapremnine 120 litara, s 0,13 eura porasle na 0,27 eura. Vreća za zeleni otpad; za lišće, travu i drveni otpad zapremnine 80 litara više ne stoji 0,27 nego 0,53 eura. 

- Osim što je porasla dobavna cijena, razlika je i u debljini tih vreća. Naime imali smo pritužbe da su vreće pretanke, pogotovo ove za papir i staklo, tako da smo sada našim korisnicima osigurali deblje i jače vreće što je također utjecalo na korekciju cijena, objasnio je direktor GKP Čakom Ivan Perhoč.

Debljina pojedinih vreća bila je 35 mikrona, a sada je 60. Iz Čakoma korisnicima skreću pozornost na kupone za preuzimanje vreća za otpad na kojima su umjesto dosadašnjih 36, 54 boda koja se mogu zamijeniti za potrebne vreće, ovisno o tome koliko bodova je potrebno za koju vreću.

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.535

Najnovije

Reci što misliš!