Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Predstavljen zbornik radova 'Vremena kriza u povijesti Međimurja' u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec
Matica Hrvatska - Ogranak Čakovec

Matica Hrvatska - Ogranak Čakovec

FOTO Predstavljen zbornik radova 'Vremena kriza u povijesti Međimurja' u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec

Autori su otvorili niz neistraženih tema te odgovorili na mnoga pitanja koja su im rado postavljali zainteresirani učenici čakovečke Gimnazije

Danas je predstavljen zbornik radova “Vremena kriza u povijesti Međimurja”, učenicima Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, čiji su nakladnici Centar za istraživanje Međimurja i Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu. Zbornik sadrži sedam recenziranih znanstvenih radova, a njegovi su urednici predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu Zoran Turk te docent na Filozofskom fakultetu u Osijeku Anđelko Vlašić.

Predstavljen zbornik radova 'Vremena kriza u povijesti Međimurja' u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec Fotogalerija

Znanstveni radovi obogaćeni su brojnim slikovnim prikazima čije grafičko oblikovanje potpisuje Maja Žvorc. Autori radova redom su članovi Centra za istraživanje Međimurja koji se bave raznovrsnim temama i iskazuju različite interese. Jedna je od autorica i profesorica Andreja Talan Gombar koja je sudjelovala na današnjem predstavljanju.

Teme zbornika dosad nisu znanstveno obrađivane, a riječ je o krizama koje su se pojavile u različitim razdobljima i u različitim područjima ljudskog djelovanja u Međimurju. Autori su otvorili niz neistraženih tema, iznijeli teze te odgovorili na mnoga pitanja koja su im rado postavljali zainteresirani učenici čakovečke Gimnazije. 

Najnovije

Reci što misliš!