Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Reper SHIN spot za novu pjesmu snimio na prekrasnim lokacijama Međimurja
Bruno Mesarić

PREMIJERA SPOTA

VIDEO I FOTO Reper SHIN spot za novu pjesmu snimio na prekrasnim lokacijama Međimurja

Popularni zagrebački traper, Antonio Martinović „SHIN“ izbacio je pjesmu i spot „Pet minuta golube“ kojom najavljuje još jednu veliku suradnju s popularnom serijom „Južni vetar“, ali i veliki početak solo karijere.

Scenografija spota vraća nas u nostalgična vremena naših djedova i baka, ali se ujedno naziru i elementi specifični za „podzemlje“, koje je i okosnica popularne serije za koju je sam singl i sniman, dok su jedan od atraktivnijih kadrova upravo plesačice KUD-ova; KUU Seljačka sloga Nedelišće, Mura Mursko Središće, KUD Podturen, KUU Zasadbreg te članice Udruge žena Sivica u nošnjama karakterističnim za lokaciju snimanja.

Soundtrack za Južni vetar snimljen u Međimurju Fotogalerija

Spot je sniman u Međimurju na nekoliko lokacija, a zasigurno najzanimljivija je posjed Vinarije Cmrečnjak s kojeg se pruža pogled na prekrasan krajolik, međimurske dole i brege. U novom singlu se osim Shinovog specifičnog i tvrdog glasa te njegovog zaštitnog uzvika „AU“, mogu čuti i nježni, ženski vokali Međimurke Tamare Korunek voditeljice glazbene djelatnosti u CZK-u i Paule Hublin. 

„Pjesma sama od sebe asocira na sami film i njegove radnje, imala je tu neku etno-modernu vibru uz dozu potrebne agresije, surove realnosti, a i ove naše balkanosti te se direktor Miloš Avramović odlučio za nju konkretno i direktno s obzirom na to da smo već surađivali zadnja 2 puta“-  govori SHIN.

Spot je sniman i u restoranu Zlatni breg u Zasadbregu, na Ksajpi, Aeroklubu Međimurje u Pribislavcu te u Meta baru. Uz snimateljsku palicu Luke Matkovića i Ane Cindrić, u spotu sudjeluju Josip Filipan, Zlatko Tkalčec, Saša Grkavac, Mladen Sliško, koji je ujedno i SHINu novi menadžer te Vinko Moharić koji je sve začinio riganjem vatre. Svoja umijeća u plesu pokazale su i plesačice iz Plesnog studija „Korak“ čiju je koreografiju osmislila voditeljica Virna Hošnjak. U spotu je također sudjelovala vrhunska vizažistica Anamarija Grkavac.

Krajem 2022. godine, SHIN se odlučio na samostalne vode uz vodstvo menadžera Mladena Sliška, a ovim singlom najavio je i velike suradnje za budućnost.

„Nakon dugog niza godina suradnje u tzv bratskoj kolaboraciji u 30Zoni, jednostavno ti dođe da je vrijeme za korak dalje, usput gledanog kao novi izazov u kojem se želim okušati te ga savladati kao i sve do sada u životu“ ukratko je objašnjava SHIN kako se odlučio na ovakvu prekretnicu.

U velikoj footgaleriji i videu pogladajte kako je bilo!

 

Najnovije

Reci što misliš!