U Črečanu vode brigu o prirodi i okolišu

Nakon dužeg odgađanja zbog lošeg vremena, napokon je u subotu 27. travnja održana eko akcija “Više cvijeća, manje smeća” u cijeloj Općini Nedelišće, pa tako i u naselju Črečan. Akcija je započela u 9 sati ujutro, a odaziv mještana bio je izuzetno dobar.

Sakupili su se tako članovi svih udruga u mjestu: odbojkaši, vatrogasci, članice udruge žena, ali i lijep broj drugih mještana različitih dobnih skupina. Posebno iznenađenje bio je dolazak velikog broja mladih, koji su upravo u fazi osnivanja udruge, čak njih petnaestak. Nakon jutarnjeg čaja i kavice zajedničkim snagama prionuli su poslu.

Očišćeno je smeće u cijelom Črečanu, uređene su zelene površine, obrezane suhe grane na stablima, okopane cvjetne gredice te je uklonjeno smeće sa divljih deponija u okolici naselja. Poslije završenog posla, uslijedilo je veselo druženje u Društvenom domu uz grah i piće.

Osim zadovoljstva učinjenim, posebno raduje  činjenica da Črečan ima budućnost u djeci i mladima koji brinu o svom okolišu. Stoga velika pohvala svima koji su sudjelovali u toj akciji i poziv svim ostalim mještanima da se iduće godine i oni pridruže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije