dvodnevno stručno putovanje

SLOVENIJA Međimurski građevinari posjetili Sportski centar Stožice i vidikovac ‘Pot med krošnjami’

Članovi Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja DGITM Čakovec su u sklopu stručnog usavršavanja organizirali dvodnevno stručno putovanje u Sloveniju

Prvoga dana su imali stručni posjet Sportskom centru Stožice u Ljubljani, koji se sastoji od dvorane (Zmajevo gnijezdo) i nogometnog stadiona. Također je posjećena novoizgrađena velebna Ljubljanska džamija. Nakon jutarnjeg stručnog dijela, popodne je iskorišteno za turistički razgled središta Ljubljane, koje je poznato po jedinstvenom arhitektonskom izgledu s baroknim i secesijskim građevinama te djelima arhitekta Jože Plečnika. Šetajući prigodno ukrašenim ulicama, putnike je mamio miris slastica i kuhanog vina koji dodatno doprinose predblagdanskom ugođaju.

Drugog dana posjetili su Blejski grad, srednjevjekovni dvorac sagrađen na strmini iznad Bledskog jezera. Na putu prema Rogli, neizostavne su bile trojanske krafne. Kako je drugoga dana počelo sniježiti, osjetio se poseban adventski ugođaj. Na vrhu Rogle na nadmorskoj visini od 1.517 m posjetili su vidikovac Pot med krošnjami. Nakon što su putnici razgledali prirodu iz ptičje perspektive, ugrijali su se na kuhanom vinu. Koliko je bilo hladno i vjetrovito s jakim sjevercem, govori i činjenica da su skijaške staze bile zatvorene. U veselom raspoloženju međimurski građevinari su stigli natrag do Hrvatske, a na granici sa Slovenijom su po posljednji puta prilikom ulaska u Lijepu našu morali pokazati putne isprave jer Hrvatska uskoro ulazi u Schengenski prostor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije