Gimnazijski zbor proslavio Međimurje!

Međimurske gimnazijalke i gimnazijalci svojim su redom sjajnim pjevnim i plesnim nastupima uživo tijekom ovoproljetnoga TV serijala “Do posljednjega zbora” dotakli srca milijuna hrvatskih TV gledatelja i na najbolji način predstavili sebe, svoju Gimnaziju i svoj zavičaj!

Tijekom proteklih mjeseci oduševljavali su svojim raskošnim talentom, darovitošću i mladenačkim entuzijazmom i šarmom, te nadasve svojim trudom i svojim scenskim postignućima – i to podjednako članove stručnoga žirija i publiku u TV studiju, kao i najširi auditorij pored malih ekrana, a plasmanom u završno finale ponajboljih nacionalnih amaterskih pjevačkih zborova nadmašili su i najoptimističnija očekivanja.

Pokazali su svojim primjerom kako se jedino može istinski uspjeti – redovitim i upornim radom, velikom požrtvovnošću i samodisciplinom, te strastvenim i predanim pristupom. Stoga sve čestitke svim pjevačicama i pjevačima čakovečke Gimnazije, njihovom izuzetnom zborovođi i profesoru glazbene umjetnosti Damiru Rodigeru, kao i ravnateljici prof. Tei Dragić Runjak koja već dugi niz godina sustavno gradi kreativno i pozitivno školsko ozračje u kojemu su moguća ovakva umjetnička kao i vrhunska odgojna i obrazovna postignuća.

Vrijedi podsjetiti da je ovaj najnoviji uspjeh gimnazijskoga zbora zapravo nastavak niza iz proteklih godina, tijekom kojih su ostvarene vrlo kreativne izvedbe poznatih svjetskih musicala, potom jednosatni glazbeni film (2008. godine), kao i praizvedba Prvoga međimurskoga musicala (2010. god.), a sve pod umjetničkim vodstvom prof. Damira Rodigera.

Nakon ovoga najnovijega izvanrednog postignuća u tako obuhvatnom i producentski raskošnom tv spektaklu, opravdano je očekivati da bi izlazak na međunarodnu scenu mogao biti sljedeći veliki izazov. Uz imanentnu darovitost i primjerenu kreativnost, marljivost i upornost, doista – samo je nebo granica!

Sve čestitke i pobjednicama TV serijala, Djevojačkom zboru srednje škole Mate Balote iz Poreča, kao i sufinalisticama, doista sjajnim Singrlicama iz Samobora! Svečanom zajedničkom izvedbom popularne Zajčeve skladbe “Hajd’ u boj, u boj, za dom sad u boj!” iz opere “Nikola Šubić Zrinski” pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića završeno je ovogodišnje natjecanje hrvatskih amaterskih pjevačkih zborova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije