Vijesti / Društvo
Društvo
OTVORENJE MOSTA Završeni radovi na cestovnom mostu u Maloj Subotici
MH

MALA SUBOTICA

OTVORENJE MOSTA Završeni radovi na cestovnom mostu u Maloj Subotici

Vrpcu na novom mostu prerezale su blizanke Julija i Lucija Kovačić

Povodom završetka radova na izgradnji cestovnog mosta u Maloj Subotici održana je konferencija za novinare. Radovi na mostu krenuli su još početkom srpnja. Iako je prvotno bilo planirano da se završe do kraja rujna, cestovni most preko Trnave koji povezuje Malu Suboticu i Belicu, kraju je priveden tek ovih dana. Na svečanom otvorenju najprije se predstavnicima medija obratio načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc.

- Zahvalio bih se Županijskoj upravi za ceste što je prepoznala važnost obnove ovog trošnog mosta i njegovim proširenjem uvelike utjecala na sigurnost prometa. I Općina Mala Subotica uključila se u ovaj projekt sufinanciranjem dogradnje pješačkih staza iznosom od 200.000 kuna. Sada pak nam slijedi da zajedničkim snagama utječemo na nesavjesne sudionike u prometu koji misle da je cesta trkalište, poručio je Škvorc.

Zadovoljstvo što je projekt izgradnje cestovnog mosta u Maloj Subotici priveden kraju izrazila je i ravnateljica Županijske uprave za ceste Đurđica Hamer

- Stari most nije propuštao promet u oba pravca te smo ga sada pretvorili u sasvim novi objekt duljine 22 metara i širine 6 metara, s obostranim stazama. Investicija je vrijedna nešto manje od 2 milijuna kuna. Riječ je o dosta kompleksnom projektu koji je zahtijevao izmještanje vodovoda, rekonstrukciju plinske mreže i  rušenje postojećeg mosta, naglasila je Hamer. 

Završetak izgradnje mosta pozdravio je i načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi naglasivši da je riječ o važnom objektu koji povezuje dvije općine. 

- Nakon nedavnog otvorenja kružnog toka u središtu Svetog Martina na Muri, završili smo još jedan kapitalni projekt cestogradnje na županijskim cestama višemilijunske vrijednosti kojim će se povećati sigurnost i protočnost prometa, rekao je župan Matija Posavec nabrojavši ostale projekte na rekonstrukciji, obnovi i dogradnji cesta u Međimurskoj županiji. 

Vrpcu na novoizgrađenom mostu, prilikom svečanosti otvorenja, prerezale su blizanke Lucija i Julija Kovačić, učenice 5. razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica. 

 

Najnovije

Reci što misliš!