Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Izborom za supertalent Centar za odgoj i obrazovanje obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom
MH

CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

VIDEO I FOTO Izborom za supertalent Centar za odgoj i obrazovanje obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Polaznici Centra predstavili glumačke, plesne, pjevačke i druge sposobnosti

3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom kako bi se promovirala jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec već niz godina ovaj dan obilježava izborom za supertalent škole.

U Hotelu Park i ove su se godine okupili brojni polaznici Centra kako bi prikazali svoje glumačke, plesne, pjevačke i druge sposobnosti. Ukupno 29 točaka podijeljenih u tri kategorije, pjevačke, glazbeno-scenske i dramske nastupe, pomno su pratili članovi žirija: liječnica školske medicine Narcisa Slugan, direktor Turističke zajednice Grada Čakovca Filip Horvat i socijalna pedagoginja Centra za odgoj i obrazovanje Valentina Babić, te ih ocjenjivali. Program je vodila psihologinja Centra Tatjana Žižek.

Izborom za supertalent Centar za odgoj i obrazovanje obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom Fotogalerija

- Vrlo je važno da osobe s invaliditetom budu priznate, da se njihova prava uvažavaju i da se uključuju u gospodarski i društveni život. Tu bih istaknula važnost obrazovanja. Ono vam omogućuje da steknete mogućnosti uključivanja i budete ravnopravni članovi zajednice. Stoga uprite svim snagama da imate što bolje ocjene, da budete motivirani, da vam se ostvare velike želje i da volite jedni druge, poručila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač čestitavši im Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

Okupljene je pozdravila i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

- Čestitam vam Međunarodni dan osoba s invaliditetom, ali i na svakom danu u kojem ste napravili korak prema naprijed Želim vam puno snage i hrabrosti, jer mislim da bez potpore vaših roditelja i djelatnika Centra za odgoj i obrazovanje, tog napretka ne bi bilo. Vjerujem da će se napokon uslišati naše želje i molbe za izgradnjom nove zgrade Centra, i da  ćemo kroz koju godinu proslaviti ovaj dan u novim prostorima koje nam obećavaju već 20 godina. Ide sporo, ali i jedan korak je više nego ništa. Veselim se vašoj priredbi, i bez obzira tko pobjedi, vjeruje mi, svi ste vi pobjednici, poručila je gradonačelnica.

picture
 

Nakon dvije godine pauze polaznici Centra zablistali su u punom sjaju, ponosno pokazujući svoje nastupe, u koje su zajedno sa svojim mentorima, uložili mnogo truda i ljubavi.

Valja naglasiti da je obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i ove godine održano u suradnji s lokalnim poslovnim sektorom i jedinicama lokalne samouprave, koji su svojim donacijama u potpunosti financirali svečanost.

Kako je bilo pogledajte u našoj foto i video galeriji.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!