Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Večer matematike u Dječjem vrtiću 'Maslačak' Mursko Središće
DV Maslačak

prvi put

FOTO Večer matematike u Dječjem vrtiću 'Maslačak' Mursko Središće

Dječji vrtić "Maslačak" ove godine prvi put postaje dio nacionalnog projekta VEČER MATEMATIKE u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva

Večer matematike organizirana je u obliku radionice za djecu i roditelje koja uključuje male radne centre odnosno “matematičke stanice” s matematičkim aktivnostima koje djeca rješavaju samostalno ili uz pomoć roditelja. Nakon izvršenih aktivnosti u pojedinom centru, djeca su dobila pečat u matematičkoj putovnici.  Aktivnosti su prilagođene djeci predškolske dobi te djeca zajedno s odraslima kroz igru i zabavu  usvajaju početne matematičke pojmove.
 

FOTO Večer matematike u dječjem vrtiću 'Maslačak' Mursko Središće Fotogalerija

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među odraslima i među djecom od najranije dobi, a provodi se vrtićima i školama diljem Republike Hrvatske.
Na ovaj način smo pokazali kako i matematika ima svoje važno mjesto u vrtiću, te kako je poticanje predmatematičkih vještina iznimno važno, a također smo dali roditeljima ideje za različite  zanimljive i primjerene igre/aktivnosti koje mogu provoditi i u svojoj svakodnevnici.

U večeri matematike su sudjelovala djeca od četiri godine pa nadalje. Odgojitelji su pripremili aktivnosti te koordinirali rad  grupa. 

Na kraju su podijeljene zahvalnice djeci sudionicima. Prema dječjim komentarima i njihovom sudjelovanju – možemo zaključiti da je Večer matematike zaista bila uspješna i da smo ovime započeli jednu novu tradiciju našeg vrtića.

Najnovije

Reci što misliš!