Vijesti / Društvo
Društvo
NIKOLA KOTUR Nakon odlaska iz MasterChefa priznao je da bi sada nešto napravio drugačije
Nova TV

HOĆE LI SE VRATITI?

NIKOLA KOTUR Nakon odlaska iz MasterChefa priznao je da bi sada nešto napravio drugačije

Nikola Kotur napustio je MasterChef kuhinju, pa je za DNEVNIK.hr podijelio svoje dojmove iz showa, a priznao je i što bi promijenio da može.

Nakon odlaska iz showa za DNEVNIK.hr podijelio je svoje dojmove, a evo što misli da je presudilo njegovu ispadanju.

Vezana vijest

Nikola Kotur MASTERCHEF MEĐIMUREC ISPAO Nikola Kotur ispao iz MasterChefa, presudilo mu jelo - Međimurke

"Glavni i jedini razlog ispadanja iz showa bio je trenutak nepažnje i nekoncentriranosti, nesnalaženje u određenom trenutku. Iako smatram da sam odlično odradio zadatak, ipak sam, prema svemu sudeći, zabrljao u prekarameliziranju kroasana", kaže Nikola.


Ipak, iz showa odlazi bogatiji za jedno veliko iskustvo i s puno uspomena.

"Ovo iskustvo koje sam doživio vrlo je poučno i sretan sam da sam prisustvovao ovakvoj vrsti showa i dao mu svoj doprinos. Najteža stvar od svega u samom početku svakako je bila razdvojenost od stvarnog života, obitelji, posla i svega što nas okružuje. Ne smatram da je nešto bilo najgore ili najbolje jer svjesno sam išao u show i svjesno sam znao što me otprilike čeka. U svakom pogledu najljepši trenuci su svi koje sam proživio tamo sa svojim stanarima, kolegama u kuhinji. Makar je bilo i lijepih i manje lijepih trenutaka, sve je to sastavni dio života. Ljudi i gledatelji moraju shvatiti da je to za svakoga neprirodna situacija kada iz stvarnog života dođete u situaciju da živite i radite s totalno do tog trenutka nepoznatim ljudima, da s njima morate dijeliti sve što imate", priča.

Priznaje i kako bi, da može, nešto promijenio.

"U svakom slučaju promijenio bih pristup svemu tome i ponašao bih se prirodnije nego što sam se ponašao ispred kamera. Nažalost, određene situacije koje su mi bile strane ispred kamera definitivno su me učinile neprirodnim i ponašanje ispred kamera bih promijenio", ističe.

No, svejedno mu nije žao što se prijavio u show, a otkrio nam je i planira li se vratiti.

"Ni u jednom trenutku nisam požalio što sam se prijavio u MasterChef, ali mislim da zasad nemam ambicije prijavljivati se na show", kaže Nikola.

A evo čemu ga je ovo iskustvo naučilo.

"Najviše smo učili u stres testovima, kada smo radili replike gostujućih šefova, što je meni u određenim trenucima bilo vrlo interesantno i stres test mi nije stvarao pritisak jer sam ga zaista volio zbog toga. Učili smo i jedni od drugih unutar slobodnog vremena. Napredovao sam u svakom slučaju u kulinarskom smislu i zainteresirao me dovoljno da se nastavim iz hobija baviti kulinarstvom. Što se tiče ponosa, moram reći da nisam pokazao sve ono što zapravo znam, ali jednostavno stvar je trenutka i dana i namirnica s kojima smo kuhali. Tjedan u kojemu smo kuhali slastice za mene je najljepši i obožavao sam ga iako sam u tom tjednu i ispao iz showa", govori.

Što se tiče ostalih kandidata, priznaje da se nije zbližio sa svima, ali svejedno je stekao brojna nova prijateljstva.

"Kao što sam i rekao, vrlo je neprirodno odjednom živjeti s 20 nepoznatih ljudi, karaktera, navika i svih životnih situacija. Naravno da sam se zbližio malo više s određenim ljudima: Leo, Marko, Ivica, Lucija D., Anita, Ivana, Jelica, Mevka, Emina, Andrea, Maja J. Nekako smo si odgovarali i družili se međusobno. Da mi je netko išao na živce, sigurno u nekim situacijama je, kao i ja njima", iskren je Nikola.

Ne krije ni tko su mu favoriti u showu.

"Imam favorita za pobjedu i to dva, to su Leo i Lora", kaže.

A što misli o članovima žirija?

"Žiri je izvrstan i profesionalan, moj mentor Melkior je malo stroži, no to je njegov princip, koji odobravam. Naravno da mi je moj mentor najdraži, ali i Damir i Stjepan vrlo su profesionalni i korektni u svojem poslu. Nisam strepio od ničijih komentara jer sam u svakom trenutku bio svjestan svojih pogrešaka i vrlina", govori.

Cijeli članak pročitajte na DNEVNIK.hr.

Najnovije

Reci što misliš!