Vijesti / Društvo
Društvo
DANIJELA CIRKVENČIĆ Komušina mora biti suha i zrela
MH

UDRUGA ŽENA BREST

DANIJELA CIRKVENČIĆ Komušina mora biti suha i zrela

Izrada unikatnih predmeta od komušine

- Od komušine izrađujemo sve što nam padne na pamet – ruže, lutke, anđele, ukrase za bor, uskršnja jaja, križeve..., rekla nam je Danijela Cirkvenčić predsjednica Udruge žena Brest iz Podbresta.

DANIJELA CIRKVENČIĆ Komušina mora biti suha i zrela Fotogalerija

- Komušina kao materijal vrlo je zahvalna, no bitno je da bude suha i zrela. Ova jesen bila je prilično vlažna pa i komušina nije baš nešto, otkrila nam je predsjednica Udruge žena Brest.

Marljive i vrijedne članice ne samo da izrađuju ukrase od komušine, već i educiraju mlađe generacije. Prošli su tjedan održale jednu takvu radionicu u Osnovnoj školi Prelog koja je naišla na veliki interes među školarcima.

- U Podbrestu se nisu pleli cekeri, ali smo mi članice Udruge žena Brest prihvatile perušinu/komušinu i izrađujemo razne rukotvorine. Najzahtjevnija je izrada adventskih vijenaca, otkrila nam je.

Što sve izrađuju vrijedne članice Udruge žena Brest možete razgledati u Društvenom domu u Podbrestu ove nedjelje 27. studenog od 14 sati na već tradicionalnoj prodajnoj izložbi koju priređuju prve Adventske nedjelje.

Najnovije

Reci što misliš!