Na Tribini ČČ gostuju “Debitanti” Ljubomira Kerekeša

Na Tribina ČČ 2. svibnja od 20 sati u Centru za kulturu gostuje Hrvatsko narodno kazalište iz Varaždina s ljubavno-erotskom komedijom o ljubavi Debitanti, redatelja Ljubomira Kerekeša. Uz Kerekeša, u predstavi još igraju Draško Zidar i Mijo Pavelko.

Predstava rađena prema motivima “Decamerona” Giovannija Boccaccia. Riječ je o komediji situacije s izvrsnim dijalozima i to pretežito na svima razumljivoj varaždinskoj kajkavštini bez suvišnih arhaizama. Kerekeš je predstavu radio u maniri srednjovjekovnog pučkog  teatra namijenjenog ponajprije zabavi, u vrijeme kada su i ženske uloge igrali muškarci, a glumci su sami bili i redatelji. Predstava je namijenjena svima koji su željni laganijeg štiva i smijeha.


Lutkarska predstava na tribini Cukorek

Kazališna tribina za djecu i mlade “Cukorek” u nedjelju 5. svibnja u 16 sati dovodi
Dječje kazalište Dubrava u Zagrebu & Kazališna družina Pinklec Čakovec s lutkarskom predstavom Kućni duhovi ili nevidljivi recept za sreću. Igraju Marija Kolb, Matija Kezele, Davor Dokleja i Mario Jakšić.

Kroz prizmu jedne djevojčice predstava će pokušati reći djeci da u noćnim zvukovima nema ništa loše i da to nisu čudovišta u tami nego predivna noćna bića koja tvore noćnu muziku i čine san mirnim i čvrstim. Igra zvukova, svjetla, hodajućih predmeta u kojima žive kućni duhovi te sjena koje nastaju od tih istih predmeta, učinit će svijet Evi i strašnim i predivnim.

Koncerti i filmovi

U dvorana Zrinski/Scheier u utorak 7. svibnja u 20.00 sati koncert će održati Ivan Pal na saksofonu i Danijel Oto na klaviru, dok u srijedu 8. svibnja na Maloj sceni Vinko Lisjak u 20.30 sati nastupa Tihomir Hosjak quartet.

Od 3. do 7. svibnja u CZK-u možete pogledati animiranu obiteljsku komičnu avanturu “Krš i lom” te Sf mistični triler “Atlas oblaka” s Tom Hanksom i Halle Berry u glavnim ulogama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije