U Pribislavcu prikupili pet tona otpada

U Općini Pribislavec u subotu 20. travnja bile su organizirane aktivnosti uoči Dana planeta Zemlje i to u suradnji s kampanjom Zelena čistka čiji je cilj podizanje svijesti mještana Pribislavca o potrebi preuzimanja odgovornosti u stvaranju i načinu otpada, a kulminacija kampanje Zelene čistke je akcija čišćenja divljih odlagališta.

Organizator subotnjih aktivnosti na području Općine Pribislavec je bila Eko zona – ekološko edukativna udruga Općine Pribislavec uz suorganizatora Općine Pribislavec. Domaćini, Eko zona i Općina Pribislavec, okupili su sve udruge i ustanove i uz veliku podršku mještana proveli uspješne aktivnost uz Dan planeta Zemlje.

Provedene su aktivnosti uređenje okoliša Pribislavca i selektivno prikupljanje sekundarnih sirovina, a prikupljena sredstva sekundarnih sirovina namijenila su se Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije. Zanimljivost subotnjih aktivnosti je bila što su mještani sav sekundarni otpad pripremali i ostavljali unutar dvorišta, a aktivistima simbolično poručili trakicama ili privezanim balonima na ogradama dvorišta namjeru odvoza otpada.

Aktivisti Eko zone su sa svojim prijevoznim sredstvima dovozili sekundarnu sirovinu na centralno mjesto gdje su sa ostalim članovima sortirali otpad u kontejnere i u suradnji sa Duma elektronikom, Humana nova i novim koncesionarem Babić d.o.o. organizirano odvozili prikupljeni sekundarni otpad.

Tijekom provedene akcije prikupilo se ukupno 5 tona otpada, od toga 1,5 tona elektronskog otpada, 1.200 kg tekstila i 1.650 kg papira i kartona. Također su se očistila područja Pribislavca od ostalog smeća nesavjesnih mještana i poručilo da je okoliš Pribislavca jedan od najuređenijih i da ne posjeduje divlje deponije. U provođenju aktivnosti sudjelovalo je 150 mještana Općine Pribislavec.

Na sam Dan planeta Zemlje uključili su se i učenici Osnovne škole Vladimira Nazora koji su putem intergralne nastave očistili okoliš mjesta. Općina Pribislavec i Eko zona zahvaljuju se svim mještanima, udrugama i ustanovama Općine Pribislavec na uspješnoj suradnji i realizaciji aktivnosti povodom Dana Planeta Zemlje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije