Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Župan Posavec obišao obišao starije građane povodom Međunarodnog dana starijih osoba
Matija Posavec/Facebook

LIJEPA GESTA ŽUPANA

FOTO Župan Posavec obišao obišao starije građane povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Župan Matija Posavec je povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1.listopada, na poziv predsjednice Mjesnog odbora Gornji Kraljevec Milene Granatir, subotu poslijepodne posvetio obilasku i druženju s osobama treće životne dobi

- Ovaj dan obilježavamo kako bi se prisjetili doprinosa starijih osoba u izgradnji današnjeg društva te istaknuli njihovu važnost. Osobe starije životne dobi nas uvijek dočekaju s osmijehom i otvorenih srca, te zavrjeđuju naše poštovanje i pažnju. Mnogi od njih su skromni, a očekuju da ih se samo posjeti i pita za zdravlje.

Župan Posavec obišao obišao starije građane povodom Međunarodnog dana starijih osoba Fotogalerija

Godine donose neke promjene, i uloge se mijenjaju. Sada je na nama da brinemo o svojim najbližima u njihovoj zlatnoj dobi. Međunarodni dan starijih osoba obilježava se u Hrvatskoj i u cijelom svijetu kako bi se naglasilo njihovo značenje u zajednici te umanjio osjećaj izoliranosti i usamljenosti, ali i osigurala životna sredina koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi.

U Međimurskoj županiji se kroz programe pomoći i njege u kući kao i organizacijom i dostavom prehrane, objavljenjem kućnih poslova, održavanjem osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba starijih i nemoćnih osoba, nastoji omogućiti da osobe starije životne dobi duže ostanu u svojim domovima - napisao je župan Posavec na društvenim mrežama.

Najnovije

Reci što misliš!