Vijesti / Društvo
Društvo
OBRTNIČKA KOMORA Novopečenim majstorima uručene diplome!
MH

26 MAJSTORSKIH DIPLOMA

OBRTNIČKA KOMORA Novopečenim majstorima uručene diplome!

Najčešći motivi za polaganje majstorskog ispita su otvaranje vlastitog obrta, dobivanja dozvole za provođenje praktične nastave te rad u strukovnoj školi ili inozemstvu

U zgradi Scheier u Čakovcu održana je svečana dodjela majstorskih diploma kandidatkinjama i kandidatima koji su u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije uspješno položili majstorske ispite na posljednja dva ispitna roka, u veljači i svibnju ove godine.

OBRTNIČKA KOMORA Novopečenim majstorima uručene diplome! Fotogalerija

Riječ je o ukupno 24 majstora, od kojih je 16 iz Međimurske, šest iz Varaždinske te po jedan iz Šibensko-kninske i Zagrebačke županije. Dva kandidata primila su po dvije majstorske diplome. Dodijeljene su im diplome u 16 zanimanja, a najviše je stolara te vodoinstalatera, instalatera grijanja i klimatizacije, zatim slijede strojobravari, kuhari, fasaderi i bravari, a potom i ostala zanimanja. Među novim majstorima su i četiri majstorice.

Diplome su primili: Zvonko Hižman, Josip Lugović, Melita Židov, Siniša Horvat, Robert Bergovec, Davor Rainer, Ivica Ferenc, Emanuel Bočkaj, Petar Bojčić, Tomislav Đurđević, Vlado Harjaček, Andrijana Kreš, Sara Miketek, Ivan Hatlak, Mladen Ivanović, Vesna Šoković-Plantak, Boris Rendić, Leonard Novak, Damir Bočkaj, Dejan Miholić, Davor Golub, Saša Baumhak, Tihomir Šestan i Fridrich Zimprich.

Novoj generaciji majstorica i majstora diplome su uručili predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak i župan Matija Posavec.

Od 1996. godine pa do danas Obrtnička komora Međimurske županije dodijelila je 812 diploma. Najčešći motivi za polaganje majstorskog ispita su otvaranje vlastitog obrta ili preuzimanje obiteljskog obrta, mogućnost dobivanja dozvole za provođenje praktične nastave te rad u strukovnoj školi ili inozemstvu.

Najnovije

Reci što misliš!