Vijesti / Društvo
Društvo
BICIKLIJADA TRI GRADA Tradicionalnom biciklističkom turom povezana tri međimurska grada
Međimurska županija

BICIKLIJADA DUGA 48 KM

BICIKLIJADA TRI GRADA Tradicionalnom biciklističkom turom povezana tri međimurska grada

Biciklijada je započela u Prelogu, a završila u Čakovcu

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz brojne suradnike već dugi niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje - Europska regija sporta 2022. održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada - "Biciklijada tri grada".

BICIKLIJADA TRI GRADA Tradicionalnom biciklističkom turom povezana tri međimurska grada Fotogalerija

Cilj akcije je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života. Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Gradu Prelogu, a završila na prostoru SRC-a Mladost Čakovec gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda dr. Marina Payerl-Pal. Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerenu aktivnost za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade "Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj". Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Najnovije

Reci što misliš!