POZNATE FACE U GRADU

INSTALACIJE Chuck Norris, Branko Lustig, David Bowie samo su neke od ličnosti koje možete zateći u središtu Čakovca!

Jeste li ih i vi zamijetili i napravili selfie s poznatim ličnostima u Čakovcu?

U središtu grada osvanule su instalacije poznatih ličnosti koje su vezane za Čakovec. Na ulazu u Centar za kulturu dočekat će vas proslavljeni skladatelj Josip Štolcer Slavenski, kod Male scene CZK-a nalazi se glazbeni menadžer i osnivač legendarnih Demona Toni Sabol, ispred zgrade u kojoj je nekada živio, a u kojoj je jedno vrijeme bila i ljekarna je dvostruki oskarovac Branko Lustig, u Strossmayerovoj ulici gdje je nekad bio i mural promatra vas David Bowie, a ispred Gradske vijećnice nitko drugo nego sam Chuck Norris!

>> INSTALACIJE Chuch Norris, Branko Lustig, David Bowie samo su neke od ličnosti koje možete zateći u središtu Čakovca!

Kako nam je pojasnio Daniel Hampamer Kiga, ideja se rodila nakon izložbe dokumentarne fotografije Ivice Žiškovića, umirovljenog novinara i fotografa, koji se četrdesetak godina profesionalno bavio novinarstvom pišući za List Međimurje i dopisništvo Večernjeg lista, kada je Kiga osmislio jednu takvu instalaciju poznatog Žise u mlađim danima. Tada mu je direktor Turističke zajednice Čakovca Filip Horvat predložio da osmisli slični projekt za Grad.

– Neke koncepte već sam imao pripremljene, kao što je Chuck Norris koji se tu pojavio više iz štosa, a neke je još trebalo izraditi, rekao je naš sugovornik.

Na pitanje hoće li stati na tome, Kiga odgovara da sve ovisi o reakcijama građana naglasivši da bi volio da je riječ o pravim muralima ili skulpturama. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije