Vijesti / Društvo
Društvo
DAN RUŽIČASTE VRPCE Humanitarna akcija u Čakovcu za borbu protiv raka dojke
Mladen Grubić

ŽUPANIJSKA LIGA PROTIV RAKA ČAKOVEC

DAN RUŽIČASTE VRPCE Humanitarna akcija u Čakovcu za borbu protiv raka dojke

Podržimo ih iduće subote u Čakovcu u borbi protiv raka dojke

Klub žena operiranih od raka dojke 'Nova Nada' poziva na obilježavanje Dana ružičaste vrpce u subotu, 1. listopada od 9 do 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu.

Dan ružičaste vrpce posvećen je prevenciji i edukaciji. Mjesec listopad u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki te rano otkrivanje i liječenje raka dojke.

Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Broj oboljelih žena raste neovisno o dobi i vodeći je uzrok smrti. Kako su ograničene mogućnosti prevencije raka dojke, vrlo je važno bolest otkriti u početnoj fazi. Kada je bolest otkrivena na vrijeme izlječiva je u 98% slučajeva te stoga ističemo važnost redovitih mamografskih pregleda za žene, koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje bolesti.

Članice kluba „Nova Nada“ okupit će se kod svog štanda na Trgu Republike u 9 sati  te će dijeliti promotivno-edukativne materijale i izložiti svoje radove. Članice kluba pozivaju građane da im se pridruže  i daju podršku svim ženama koje se bore s ovom bolešću i nastoje je pobijediti.

Najnovije

Reci što misliš!