Vijesti / Društvo
Društvo
OTKUP ZEMLJIŠTA ZA ZAOBILAZNICU Koliko će dobiti vlasnici?
Bojana Španiček Kanoti

SJEVERNA OBILAZNICA PRELOGA

OTKUP ZEMLJIŠTA ZA ZAOBILAZNICU Koliko će dobiti vlasnici?

Koliko će dobiti vlasnici za svoja zemljišta na trasi obilaznice?

Hrvatske ceste počele su s otkupom zemljišta za izgradnju sjeverne zaobilaznice Preloga. U javnosti su se posljednjih tjedana pojavile proturječne informacije vezane uz formiranje otkupnih cijena, a kolike su one doista provjerili smo kod voditeljice Odsjeka za imovinsko pravne poslove u Međimurskoj županiji Ksenije Brlek.

 - Prosječna cijena zemljišta unutar koridora buduće ceste, a izvan građevinskog područja, iznosi 18,20 kuna, odnosno 2,42 eura po četvornom metru ili 8,70 eura po četvornome hvatu. Prosječna cijena unutar koridora buduće ceste te unutar građevinskog područja pak iznosi 105,28 kuna, odnosno 14,03 eura po četvornom  metru.

Tijekom veljače, svibnja i lipnja na području katastarskih općina Prelog, Cirkovljan i Draškovec obavljeni su očevidi na temelju kojih su formirane i cijene, ovisno o vrsti zemljišta, a sve prema Zakonu o procjeni vrijednosti nekretnina. Visina naknade utvrđuje se u postupku izvlaštenja, a sastoji se od cijene za izvlašteno zemljište i naknadu za neamortizirana ulaganja u plodnost tla i naknadu za štetu na uzgajanom usjevu i nasadu.

Površina zemljišta unutar koridora buduće ceste koje će biti predmet izvlaštenja iznosi oko 19 hektara, kaže Brlek.

* Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.515

Najnovije

Reci što misliš!