Premijera Zorinog videa o volonterskoj službi

U utorak 23. travnja na konferenciji za novinare premijerno je prikazan video o Europskoj volonterskoj službi Udruge Zora, kao i održane aktivnosti u Međimurskoj županiji u sklopu EVS projekta “Obilježi moj dan”.

Prva EVS volonterka u Međimurju, mlada francuskinja Clemence Bell u Udruzi Zora volontira već skoro osam mjeseci (od sveukupno 10) na projektu “Obilježi moj dan!” Uz pregršt provedenih aktivnosti od kojih su neka predstavljena i u videu, od ožujka do svibnja Clemence je održavala predavanja u srednjim školama kako bi predstavila EVS, koje je za sada održala u šest od sedam predviđenih međimurskih srednjih škola.

Na predavanjima Clemence kombinira praksu i teoriju i objašnjava što je Europska volonterska služba, ali isto tako govori i o svojem iskustvu EVS volonterke u Hrvatskoj. Kao zoran prikaz Europske volonterske službe i njezinog duha prikazuje i kratak dvojezičan video (hrvatsko-engleski) o EVS-u koji je napravljen u Zori. 

Video odgovara na pitanja o tome što je Europska volonterska služba (EVS) i kako može izgledati EVS projekt. Video također prikazuje što je Clemence radila za vrijeme svog boravka u Čakovcu u sklopu projekta “Obilježi moj dan!”. Video se može besplatno i slobodno prikazivati na svim TV kućama, kao i dijeliti.


Clemence je u sklopu svog EVS projekta, u suradnji sa Zorinim vrijednim volonterima/kama do sada obilježila: Međunarodni dan starijih osoba (01.10.), Međunarodni dan tolerancije (16.11.), Svjetski dan borbe protiv AIDS-a (1.12.), Međunarodni dan volontera (5.12.), Nacionalni dan borbr protiv raka grlića maternice (19.1.), Međunarodni dan žena (8.3.) i Svjetski dan Roma (8.4.).

Uz to, održava besplatne lekcije francuskoga jezika za grupu polaznika izabranih preko javnog poziva, svaki tjedan svira mandolinu štićenicima Caritasovog doma “Dr. Antun Bogdan”, posjetila je organizacije iz regije, a u nekima od njih je i održala predavanja o toleranciji i francuskoj kulturi.

Sljedeće aktivnosti za posljednja dva mjeseca Clemenceinog boravka u Međimurju su organiziranje “Lova na blago EVS-a” kojim će promovirati EVS, a kreirati će i dvojezičnu brošure o EVS-u kako bi još bolje informirali mlade o mogućnostima koje im se nude preko te akcije, ali kako bi i u Francuskoj po povratku mogla prezentirati što je u Međimurju radila.

Projekt “Obilježi moj dan” se provodi u partnerstvu sa francuskim Centrom za informiranje i dokumentaciju mladih CIDJ – Centre d’Information et de documentation Jeunesse., a podržala ga je Europska komisija kroz program Mladi na djelu. Više o projektu pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije