NEVJEROJATNO OTKRIĆE

ŠENKOVEC Gdje su djelatnici Općine pronašli ukradeni znak?

- Znakove koje imamo na skladištu otkupili smo od ovlaštene tvrtke koja skrbi za ceste. Kako se znak iz Šenkovca našao na toj gomili, ne znamo, kaže direktor Unimera

Pitao nastavnik Ivicu u autoškoli kakav je znak na slici, a Ivica odgovara – aluminijski – poznati je vic, ali i žalosna stvarnost s kojom se ovih dana susreću u Općini Šenkovec. Kako doznajemo od općinskog pročelnika Nine Hrena, zbog dvadesetak kuna – koliko se dobije za aluminij – s područja općine ukraden je 640 kuna vrijedan putokaz za Sportsko-rekreativni centar Gorčica. 

– Putokaz je postavljen prije nekoliko mjeseci, a djelatnici Općine su ga slučajno spazili u dvorištu čakovečke tvrtke Unimer. Putokaz su s gomile ostalih sličnih i prometnih znakova, iako oštećenog, preuzeli nazad, ali ostaje pitanje kako je moguće da je novi putokaz otkupljen kao sekundarna sirovina?, pita se pročelnik Hren pa pojašnjava:

– Za postavljanje putokaza zadužene su jedinice lokalne samouprave ili Županijska uprava za ceste i znakovi su u njihovom vlasništvu. Ako znakovi i odu u otpis, za što mora postojati razlog i popratna dokumentacija, njih na otpad odvozi zaposlenik Općine ili tvrtka koju angažira Općina, a naknada za sekundarnu sirovinu bi se u tom slučaju trebala uplaćivati u proračun Općine, smatra Nino Hren.

Nino Hren

Upitali smo u Unimeru jesu li oni otkupili i šenkovečki putokaz? Odgovor nam je dao direktor tvrtke Branko Gregur

– Znakove koje imamo na skladištu otkupili smo od ovlaštene tvrtke koja skrbi za ceste. Kako se znak iz Šenkovca našao na toj gomili, ne znamo, istaknuo je Gregur. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije