SAJAM SRIJEDOM

POTRAŽNJA ZA PAPRIKOM Najviše se kupovala paprika i grah!

I ove srijede bilo je užurbano na čakovečkom sajmu. Brojni namjernici već od ranih jutarnjih sati uputili su se prema sajmu, ne bi li kupili sve što im je potrebno, prije negoli se termometar približi brojci od 30 Celzijevih stupnjeva

Kupovalo se svašta, od povrća, preko voća, do raznih alata i košara. Što se tiče povrća posebno je tražena bila paprika čija se cijena kreće od 8, 10, 12 ili pak 15 kuna za kilogram. Najčešće se kupovala u vreći i to sorte rog. Jedan od proizvođača rog paprike, ali i ostalog povrća je Drago Kišiček iz Gojanca kod Varaždina, kojeg smo i ove srijede zatekli na sajmu.

>> I ove srijede bilo je užurbano na čakovečkom sajmu

– Sama prodaja ide jako dobro. Zadnjih nekoliko srijeda čak izvanredno! Dolazi nam i puno Slovenaca, tako da možemo biti zadovoljni. Moraš imati dobru robu. To je ključno. Onda su kupci zadovoljni i rado se vraćaju – zaključio je Drago te dodao kako je dosta tražena i mahuna, odnosno kako ju mnogi Međimurci nazivaju “šparga”.

Po punim vrećama koje su građani nosili vidimo da se kupovao i grah te krastavci. Nešto slabija bila je potražnja za međimurskim krumpirom što nam je potvrdio Ivan Sršan iz Belice. – Nije baš naročita prodaja. Prošla srijeda je bila nešto bolja, no još je rano. Više se kupuje voće i povrće. Sad su aktualni paprika, grah i patlidžan – rekao je Sršan koji je naglasio da je ovogodišnji urod po krupnoći dosta solidan, no prirast je nešto manji.

Pored voća i povrća, pažnju posjetitelja privukla je i ostala ponuda: odjeća, obuća, plastične posude, pletene košare, razni alati, kao i cvijeće, čajevi te brojne rukotvorine. Prodavač na čakovečkom sajmu je i Franjo Tkalčić iz Stanetinca koji prodaje budilice, glačala, zvučnike. – Većinom svaku srijedu sam tu. Prodaja ide dobro. Najviše se kupuje radio. Ima starih 40 godina, ali i novijih, a cijene se kreću od 50 kuna na više – istaknuo je Tkalčec koji je naglasio da je sajam i odlično mjesto za druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije