Žiškovec: Mario Medved kandidat za predsjednika VZMŽ

Žiškovec: Mario Medved kandidat za predsjednika VZMŽ

U subotu 20. travnja u Žiškovcu je održana izborna skupština VZ Grada Čakovca. Vatrogasnu zajednicu 19 dobrovoljnih vatrogasnih društva podijeljeni na ”sjever”: DVD Krištanovec, Mačkovec, Mihovljan, Novo Selo Rok i Žiškovec, ”centar”: JVP Čakovec, DVD Čakovec, G.Vidovec, Ivanovec i Pustakovec – Buzovec – Putjane i ”jug”: DVD Kuršanec, Novo Selo na Dravi, Savska Ves, Šandorovec i Totovec te pridružene članice DVD Knezovec, Pribislavec, Strahoninec i Šenkovec.

Sjednicu su ”otvorile” ženske članice vokalne skupine KUD-a  Žiškovec sa pjevanjem hrvatske i vatrogasne himne. Na skupu je bilo 35 članova koji su činili većinu od mogućih 46 glasova i sve odluke su bile pravovaljane, javlja portal Vatrogasci Međimurja. U ujedinjenom izvješću predsjedništva i zapovjedništva koju je pročitao Srećko Mrazović moglo se čuti kako VZG Čakovca puno brine o svojim članovima, osposobljavanju, ali i sigurnosti mještana.

S ponosom su naglasili da se godinama i financijskim mogućnostima opremaju sa najboljom tehnikom i opremom za intervencije, okupljaju mlade vatrogasce koji su budućnost zajednice, ali i društva. Organizirali su nekoliko vrlo velikih natjecanja za što su bili pohvaljeni.

Prihodi od 491.427,96 kuna su bili dovoljni za normalno funkcioniranje zajednice, ali planirana sredstva nisu u potpunosti dobivena na što su se vatrogasci dobrom organizacijom prilagodili nastaloj kriznoj situaciji te se nisu zaduživali niti išli u minus. Plan rada za 2013. godinu je nešto ambiciozniji, što u financijskom smislu znači iznos od 806.200,00 kuna i prvenstveni cilj stavljen na nabavku nove opreme, obuku, dežurstva i dr.

Mario Medved predsjednik VZG Čakovca i kandidat za predsjednika VZMŽ

Nakon razrješnice starom rukovodstvu, izabrano je i novo. Tako će naredne četiri godine funkciju predsjednika obnašati Mario Medved, zamjenik je Srećko Mrazović, za zapovjednika je imenovan Željko Besedić, njegov zamjenik je Robert Meglić, dok će poslove tajnika obavljati Robert Pevec.

Skupština je jednoglasnom odlukom Maria Medveda podržala kao kandidata za predsjednika VZMŽ, a Željka Besedića i Roberta Meglića za pomoćnike glavnog vatrogasnog zapovjednika MŽ. Skupštini su prisustvovali mnogi ugledni gosti iz kulturnog i političkog života koji su redom i pozdravili i pohvalili vatrogasce: župan Ivica Perhoč, zamjenik župana Matija Posavec, gradonačelnik Grada Čakovca Branko Šalamon, predsjednik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Stjepan Kovač, pomoćnik ministra Veselin Biševac, predsjednik VZMŽ Zlatko Orsag, zapovjednik JVP Čakovca Mladen Kanižaj i mnogi drugi.

Skupština je poslužila i za podjelu zahvalnica za poseban rad u vatrogastvu Damiru Kovačiću i Branku Šalamonu, koji su tim povodom od predsjednika Maria Medveda primili maketu ručne šprice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije