umirovljenica iz štrukovca

TORBA NA DAR Katarina Mesarić svaki tjedan odmara čitajući List Međimurje

- Međimurje se u našoj kući čita oduvijek. I to od stranice do stranice. Pregledam sve slike, a onda zavirim i među slova, kaže nam Katarina

Katarina Mesarić (54) umirovljenica je iz Štrukovca. Svoj dan organizira prema obvezama koje ju čekaju doma, a ima ih puno.

– S braćom Josipom i Željkom brinem o životinjama. Imamo svinjice, kravice, zekiće, kokice pa možemo reći da nam je dvorište jedna prava životinjska farma. Volim brinuti o njima, ujutro i navečer ih hraniti, čistiti im staje, a i ponekad razgovarati s njima, rekla nam je Katarina.

Uz brigu o životinjama tu je i obrada poljoprivrednih površina gdje uzgajaju hranu za životinje.

– Financijski je lakše je posaditi svoju hranu nego ju kupovati. A posla ima jako puno. Radni dan nam počinje rano ujutro, a do navečer noge već zapomažu za dobrim odmorom, dodaje.

Njezin odmor uvijek uključuje podizanje nogu i paljenje televizora.

– Lijepo mi je odmarati i gledati serije. Trenutno su mi najbolje one turske i mogu vam reći da ne propuštam ni jednu. A i večernji termin je dobar pa se taman poklopi kad završim sa svim obvezama, kaže.

No, Katarina ima i još jedan način odmora, a to je čitajući Međimurje koje redovito kupuje u susjednom dućanu.

– Međimurje se u našoj kući čita oduvijek. I to od stranice do stranice. Pregledam sve slike, a onda zavirim i među slova, kaže nam Katarina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije