Vijesti / Društvo
Društvo
PLEŠKOVEC Što će 'narasti' na Mrzlom polu?
List Međimurje/Izak Vrtarić

projektu uz državnu cestu

PLEŠKOVEC Što će 'narasti' na Mrzlom polu?

Na kraju sjednice Općinskog vijeća Svetog Jurja na Bregu načelnik Anđelko Nagrajsalović predstavio je vijećnicima idejno rješenje budućeg turističko-edukativnog centra

Riječ je o projektu koji je zamišljen uz državnu cestu u Pleškovcu (prije Venere), u šumi koju mještani nazivaju Mrzlo pole. 

- Dali smo zahtjev za prijenost vlasništva nad zemljištem s države na Općinu. Nadamo se da neće biti problema s time i da neće predugo trajati. Na temelju idejnog rješenja radit ćemo projektni zadatak i natječaj za projektiranje. Vrijednost projekta procjenjuje se na 25 do 30 milijuna kuna. Do kraja godine bit će objavljeni natječaji za ovakve turističke komplekse niske energetske potrošnje - kazao je načelnik, a vijećnici su ga sa zanimanjem slušali. Riječ je o ambicioznom projektu i, stigne li europski novac, bit će to velika stvar. 

Gdje je vinar?

- Na Mrzlom polu zamislili smo turističko naselje i infocentar iz kojeg bi se upravljalo cijelim našim turizmom. Imalo bi kafić, ponudu OPG-ova, apartmane, spa-centar, konferencijsku dvoranu, vinotaku, restoran, šetnice i igrališta te repliku međimurske hiže. U vinoteci želimo cijelu ponudu gornjeg Međimurja, a ne da vinara ne zatekneš doma; naravno, to znači da radi u goricama... Isto tako, kad dođu turisti da ih u infocentru odmah znaju usmjeriti na noćenje tamo gdje ima mjesta - kaže načelnik Nagrajsalović. 

Na pitanje vijećnika kako će financirati 15-ak zaposlenih, odvraća kako restorani, kafići i apartmani moraju isplaćivati same sebe.

Kaže da će kompleks biti otvoren, svatko će moći zastati s djecom i uživati u prirodi. Bude li ponuda prava, moći će nešto i potrošiti te po želji prespavati u jednom od četiri-pet apartmana u samom kompleksu. Ili će dobiti informaciju kamo dalje...
- Tako to rade Slovenci, uz ponudu u turističkom naselju ključna je ta infotočka, da se ljudi imaju kome javiti - smatra načelnik. 

A kako turiste ne zanimaju granice, uspije li ovaj projekt, mogla bi to postati središnjom turističkom točkom cijelog gornjeg Međimurja, a ne samo jurovske Općine.  

* Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.509

Najnovije

Reci što misliš!