Vijesti / Društvo
Društvo
DA SE NAJEŽIŠ Ovako je izgledao doček Međimuraca iz 'Oluje' na trgu u Čakovcu
Screenshot Youtube

Prepoznajete li koga?

DA SE NAJEŽIŠ Ovako je izgledao doček Međimuraca iz 'Oluje' na trgu u Čakovcu

Prije 27 godina naši su se hrabri mladići vratili s ratišta diljem Hrvatske koju su ponosno i čvrsto branili od neprijatelja. Ovako je izgledao doček heroja u samom centru Čakovca nakon vojno-redarstvene operacije 'Oluja'

Pun trg ljudi, limena glazba i ponosni mladići koji su se upravo vratili s ratišta. Tako je to izgledalo prije 27 godina kada su se ratnici iz Međimurja, točnije pripadnici borbene skupine 24. domobranske pukovnije sretno vratili kući iz 'Oluje'.

U Međimurje iz VRO Oluja vratili su se tog 15. kolovoza 1995. godine.

To su hrabri koji su u Domovinskom ratu prolijevali krv, znoj i suze kako bi obranili našu domovinu. Pri kraju videa, bojnik Ivica Ivaci, tadašnji zapovjednik 24. domobranske pukovnije, predaje prijavak tadašnjem županu Marijanu Ramušćaku, a na samom kraju videa izjavu daje i zapovjednik 2. pješačke bojne Josip Lisjak iz Strahoninca.

- Trg je bio jednostavno premalen da primi sve one koji su nam htjeli čestitati, zagrliti svoje najbliže nakon dugih dana neizvjesnosti. Suze, smijeh, veselje, izmiješane emocije, zavrijedili su to ti hrabri ljudi. Ponosno su ušli u svoj grad zlatnim slovima upisani u povijest i ostvarenje tisućljetnog sna o slobodnoj i samostalnoj državi Hrvatskoj, rekao nam je bojnik Ivica Ivaci.

Kako je to izgledalo prije 27 godina ispred Centra za kulturu Čakovec, pogledajte u videu:

Najnovije

Reci što misliš!