55. po redu

MATICA HRVATSKA ČAKOVEC Novi broj znanstvenog časopisa ‘Hrvtaski sjever’

Ovogodišnji broj donosi osam radova

Iz tiska je izašao novi, 55. po redu, broj znanstvenog časopisa Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu – “Hrvatski sjever”. Urednik časopisa do njegova je 52. broja bio dugogodišnji predsjednik Ogranka Zvonimir Bartolić, a 2019. godine nakon desetogodišnje ga je stanke obnovio  dopredsjednik Ogranka Krunoslav Mikulan, i to kao multidisciplinarni znanstveni časopis koji objavljuje izvorne znanstvene, pregledne i stručne radove te eseje.

Ovogodišnji broj donosi osam radova; rad Đure Blažeke i Darinke Kiš Novak “Poljoprivredni leksik u govoru Preloga”, Ivana Čordaševa i Vladimira Legca “Vertikalni bilingvizam i prebacivanje kodova u gradu Koprivnici”, Draženka Tomića “Katolički list o odcjepljenju Međimurja od Zagrebačke nadbiskupije”, Krunoslava Mikulana “Autokolonizacija hrvatske epske fantastike”. Valentina Vlah i Tedo Vrbanec objavili su rad pod naslovom “Referenciranje i programska podrška za referenciranje”, a Jasminka Prstec rad “Daroviti učenici”. Predrag Oreški autor je rada “U potrazi za informacijama o pradjedu nestalom u 1. svjetskom ratu”, a Alojz Jembrih pisao je o Abrahamu Zeleniću i njegovu djelu “Zercalo duše”. 

Časopis je dostupan u prostorima Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu (Park Rudolfa Kropeka 2), a također i u elektronskoj inačici na internetskoj stranici www.maticack.com.hr.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije