U srijedu se na čakovečkom trgu održavaju “Dani preventive”

U srijedu se na čakovečkom trgu održavaju “Dani preventive”

U Republici Hrvatskoj se tijekom mjeseca travnja ove godine obilježavaju “Dani preventive” kao povezani program stručnih skupova uz paralelne programe javnozdravstvenih akcija usmjerenih prevenciji različitih kroničnih bolesti i stanja.

Pokrovitelji Dana preventive su Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a organizatori su Hrvatsko društvo za javno zdravstvo HLZ, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja “Andrija Štampar” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zajedno s partnerskim ustanovama i organizacijama za pojedine dijelove programa i radionice.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije se priključuje “Danima preventive 2013. godine” u sklopu kojih u srijedu 24. travnja u Čakovcu na Trgu Republike u vremenu od 9 do 12 sati organizira javnozdravstvenu akciju pod nazivom “Informirajte se, donesite odluku i živite zdravo!”

Tijekom akcije, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije će predstaviti brojne preventivne programe i aktivnosti koje provodi, a s ciljem informiranja stanovništva o njima te poticanjem na korištenje  tih programa te tako i na unapređenje zdravlja  te prevenciju različitih bolesti.

Osim toga, sve zainteresirane osobe će moći izmjeriti krvni tlak, provjeriti pokazatelje uhranjenosti te dobiti brojne stručne savjete, odnosno upute i preporuke za zdravlje te rano otkrivanje brojnih bolesti i stanja uz podjelu različitih edukativnih materijala. U provedbu akcije će se uključiti učenici zdravstvenog usmjerenja (med.sestra/tehničar) Srednje škole Čakovec.

U suradnji s Međimurskim Savezom sportske rekreacije “Sport za sve” i Udrugom “Sport za sve” iz Male Subotice u sklopu akcije će se promovirati aerobik i nordijsko hodanje te drugi oblici zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti.

Zahvaljujući suradnji s Turističkim uredom Grada Čakovca od 15. do 24. travnja na info zaslonu (led display) Turističkog ureda Grada Čakovca će se producirati film “Oni su promijenili svoj stil života. Pokušajte i Vi!” kojeg je izradio i promovirao Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u povodu Europskog dana debljine 2012. godine, te igrokaz “Laboratorijski miš” dramske skupine Osnovne škole Selnica, koji na vrlo interesantan način govori o štetnim učincima pušenja. 

Uključite se i vi u akciju te budite aktivni sudionik Dana preventive kako bismo zajedno gradili sretnije i zdravije društvo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije