VJERNA ČITATELJICA LISTA MEĐIMURJE

GORNJI HRAŠĆAN Davorka Novak radi u pekari, a poslije radnog vremena okreće se ručnom radu

Četrdesettrogodišnja Davorka Novak iz Gornjeg Hrašćana slobodnih trenutaka u 24 sata gotovo da i nema. Zaposlena je u pekari, a po završetku radnog vremena budi se njena umjetnička crta te se okreće ručnom radu

– Izrađujem nakit, naušnice, ogrlice, svih vrsta, boja, oblika i od različitih materijala. Volim žive boje, volim usrećiti ljude koji nose moj nakit, a stvaranje me opušta nakon radnog dana. Moj umjetnički kutak, moja je oaza mira, govori nam Davorka.

Umjetničku crtu je, kako nam sama kaže, vjerojatno naslijedila od prabake Marije, a sama se usavršavala nizom pokušaja i pogrešaka. Davorka osim što u slobodno vrijeme izrađuje nakit, zaljubljenica je i u pečenje kolača, a mi smo ju zatekli u lokalnoj trgovini Krk u zadnjoj nabavci za novu turu.

– Trenutno sam ispekla devet vrsta i još me pokoja čeka sad kad dođem doma, tako da odmora nema baš, no sve se to radi s veseljem, kaže.

Uz potrebne sastojke za kolače, ali i svakodnevne potrepštine, Davorka svaki ponedjeljak obavezno kupuje i list Međimurje.

– Punih šezdeset godina čita se Međimurje u našoj obitelji. Bez novina ne može započeti tjedan, a moj favorit je rubrika kaj bumo jeli, rekla nam je Davorka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije