Vijesti / Društvo
Društvo
Za obnovu i opremanje skela u Žabniku i Svetom Martinu stiže 150.000 kuna iz Ministarstva
Općina Sveti Martin na Muri

LIJEPE VIJESTI

Za obnovu i opremanje skela u Žabniku i Svetom Martinu stiže 150.000 kuna iz Ministarstva

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za obnovu i opremanje skela u Žabniku i Svetom Martinu na Muri dodijelilo novih 150.000 kuna

Da je održavanje plovećih objekata, u ovom slučaju skela, izrazito skupo prepoznalo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje je i ove godine raspisalo Natječaj pod nazivom „A570445 Pomoć jedinicama lokalne i regionalne samouprave za razvoj riječnog prometa, županijskih luka i pristaništa“.

Prijavom na gore navedeni Natječaj, Općini Sveti Martin na Muri dodijeljeno je novih 150.000 kuna za obnovu i opremanje skela u Žabniku i u Svetom Martinu na Muri. Prošle godine to isto Ministarstvo dodijelilo je 228.150 kuna za obnovu skele u Svetom Martinu na Muri i time uvelike financijski pripomoglo ponovnom stavljanju skele u funkciju i vraćanju na rijeku Muru.

Ovdje moramo naglasiti da su dobivena sredstva nakon temeljite kontrole opravdano uložena i na temelju pozitivne ocjene dodijeljena su nova koja će također puno pomoći kod održavanja i opremanja plovila. Na ovaj način kroz nepune dvije godine Općini je dodijeljeno ukupno 378.150 kuna.

Zahvaljujemo resornom Ministarstvu što su prepoznali potrebe lokalnih i regionalnih samouprava, a samim time i naše Općine i što upravo ovakvim natječajima pomažu ne samo prometovanje putnika već i očuvanje kulturnog i povijesnog identiteta područja.

Najnovije

Reci što misliš!