BREZJE

ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU Blagoslov slike i kapelice Srca Isusova

Župljani su posebno radosni što je blagoslovljena slika Presvetog srca Isusova, i to dvije godine nakon što je stara slika izgorjela u požaru u kapelici u Brezju

U petak, 24. lipnja, u župnoj crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavljena je svetkovina Presvetog srca Isusova. Misno je slavlje predvodio domaći župnik vlč. Ivica Puškadija, a svi okupljeni vjernici častili su Srce Isusovo moleći za cijelu župnu zajednicu i za našu domovinu.

U svojoj je homiliji vlč. Puškadija istaknuo značaj Ivana Krstitelja koji je najavio Isusa Krista. On je pripravio put Gospodinu pripremajući narod za dolazak Spasitelja. Srce Isusovo jača sva naša srca i štuje se stoljećima, a župljani Svetog Jurja na Bregu ove su godine posebno radosni što je upravo na taj blagdan nakon svečane euharistije blagoslovljena slika Presvetog Srca Isusova, i to dvije godine nakon što je stara slika izgorjela u požaru u kapelici u Brezju. Na završetku misnoga slavlja molile su se litanije na čast Srcu Isusovu i posvetna molitva, a prije odlaska kućama svi su se okupljeni fotografirali za uspomenu na ovaj veliki dan za našu župnu zajednicu.

Radost zbog blagoslovljene nove slike nastavljena je i dva dana kasnije, u nedjelju, 26. lipnja, na proslavi godišnjeg proštenja u Brezju. Misa je bila ispred obnovljene kapelice u 11:00, a prethodila joj je procesija dijelovima Brezja u kojoj su sliku Srca Isusova nosile članice KUU Zasadbreg u narodnim nošnjama.

Svi okupljeni štovatelji Presvetog srca Isusova dali su slavu Bogu i zahvalnost što će selo Brezje opet imati vrijednu sliku posvećenu Isusu. U uvodnom je dijelu vlč. Ivica Puškadija blagoslovio kapelicu i s velikom radošću nastavio predvoditi svetu misu. U homiliji je pozvao sve nazočne na obraćenje i da nastave iz godine u godinu vjeru svojih predaka, koji su s mnogo ljubavi prema Bogu hodočastili u Brezje i častili Srce Isusovo koje im je pružalo nadu jer samo tako bliže smo Bogu i vječnom životu.

Na kraju mise proštenja župnik Puškadija zahvalio je Trojedinome Bogu i svima koji su pomogli da bi kapela bila obnovljena, prije svega Općini Sveti Juraj na Bregu s načelnikom Anđelkom Nagrajsalovićem koji je od samog nemilog događaja prije dvije godine dao veliku podršku župljanima i donatorima savjetom i financijskom pomoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije