Vijesti / Društvo
Društvo
ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU Blagoslov slike i kapelice Srca Isusova

BREZJE

ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU Blagoslov slike i kapelice Srca Isusova

Župljani su posebno radosni što je blagoslovljena slika Presvetog srca Isusova, i to dvije godine nakon što je stara slika izgorjela u požaru u kapelici u Brezju

U petak, 24. lipnja, u župnoj crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavljena je svetkovina Presvetog srca Isusova. Misno je slavlje predvodio domaći župnik vlč. Ivica Puškadija, a svi okupljeni vjernici častili su Srce Isusovo moleći za cijelu župnu zajednicu i za našu domovinu.

U svojoj je homiliji vlč. Puškadija istaknuo značaj Ivana Krstitelja koji je najavio Isusa Krista. On je pripravio put Gospodinu pripremajući narod za dolazak Spasitelja. Srce Isusovo jača sva naša srca i štuje se stoljećima, a župljani Svetog Jurja na Bregu ove su godine posebno radosni što je upravo na taj blagdan nakon svečane euharistije blagoslovljena slika Presvetog Srca Isusova, i to dvije godine nakon što je stara slika izgorjela u požaru u kapelici u Brezju. Na završetku misnoga slavlja molile su se litanije na čast Srcu Isusovu i posvetna molitva, a prije odlaska kućama svi su se okupljeni fotografirali za uspomenu na ovaj veliki dan za našu župnu zajednicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radost zbog blagoslovljene nove slike nastavljena je i dva dana kasnije, u nedjelju, 26. lipnja, na proslavi godišnjeg proštenja u Brezju. Misa je bila ispred obnovljene kapelice u 11:00, a prethodila joj je procesija dijelovima Brezja u kojoj su sliku Srca Isusova nosile članice KUU Zasadbreg u narodnim nošnjama.

Svi okupljeni štovatelji Presvetog srca Isusova dali su slavu Bogu i zahvalnost što će selo Brezje opet imati vrijednu sliku posvećenu Isusu. U uvodnom je dijelu vlč. Ivica Puškadija blagoslovio kapelicu i s velikom radošću nastavio predvoditi svetu misu. U homiliji je pozvao sve nazočne na obraćenje i da nastave iz godine u godinu vjeru svojih predaka, koji su s mnogo ljubavi prema Bogu hodočastili u Brezje i častili Srce Isusovo koje im je pružalo nadu jer samo tako bliže smo Bogu i vječnom životu.

Na kraju mise proštenja župnik Puškadija zahvalio je Trojedinome Bogu i svima koji su pomogli da bi kapela bila obnovljena, prije svega Općini Sveti Juraj na Bregu s načelnikom Anđelkom Nagrajsalovićem koji je od samog nemilog događaja prije dvije godine dao veliku podršku župljanima i donatorima savjetom i financijskom pomoći.

Najnovije

Reci što misliš!