Vijesti / Društvo
Društvo
PIŠKOROVEC Policija će provesti preventivne aktivnosti povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga
PU međimurska, arhiva

u petak u centru Piškorovca

PIŠKOROVEC Policija će provesti preventivne aktivnosti povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine proglasila je 26. lipanj Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama s ciljem jačanja svih struktura i institucija koje doprinose smanjenju ovog problema i rade na uspostavljanju društva u kojem neće biti zlouporabe droga

Policijska uprava međimurska, sada već tradicionalno, obilježava spomenuti datum u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, a posebice s Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Preventivne aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama provest će se u petak, 24. lipnja 2022. godine u centru Piškorovca (kod autobusnog stajališta) od 10 do 12 sati.

Uz podjelu edukativnih materijala i dogovaranje nastavka sličnih preventivnih aktivnosti, građanima je na takvim javnim akcijama omogućen izravan kontakt sa zdravstvenim stručnjacima koji se bave prevencijom i tretmanom problema ovisnosti te s policijskim službenicima.

Neizostavni dio borbe protiv zlouporabe droga, uz rad s ovisnicima i njihovo liječenje, je i edukativni preventivni rad s mladima, njihovim roditeljima i cjelokupnom javnošću na usvajanju znanja o štetnosti sredstava ovisnosti, usvajanja zdravih stilova života, ali i zakonskim posljedicama zlouporabe droga odnosno njezinom prevencijom.

Najavljene preventivne aktivnosti provest će se u suradnji te uz podršku Zavoda za javno zdravstvo, Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti.

Ova vrsta preventivnih aktivnosti prvenstveno je usmjerena prema mladima te njihovim roditeljima, odnosno zajednici u cjelini, dok je njezin osnovni cilj senzibilizacija javnosti o problemima zlouporabe droga uz želju za podizanjem svijesti građana o neželjenim posljedicama koje može izazvati zlouporaba droga.

Pozivamo sve predstavnike medija da najavom i praćenjem predstavljenih preventivnih aktivnosti aktivno sudjeluju u edukaciji i senzibilizaciji javnosti o problemima zlouporabe droga.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video