Vijesti / Društvo
Društvo
OŠ GORIČAN Demanti kuharice: 'Nije istina da škola nema kuharicu i da su djeca jela suhu hranu!'
Studio Vipro

spremačica - kuharica objasnila situaciju

OŠ GORIČAN Demanti kuharice: 'Nije istina da škola nema kuharicu i da su djeca jela suhu hranu!'

Nakon što smo na našem portalu objavili članak 'ODGOVORI NA GORUĆA PITANJA Učenici jeli suhu hranu, a vrane fasadu?!', u naše uredništvo obratila se Jaminka Hranjec, kuharica na zamjeni, čije pismo prenosimo u nastavku u cijelosti:

- Porukama bombastičnim naslovima 'Učenici jeli suhu hranu, a vrane fasadu!?' i 'Vrane uništavaju sportsku dvoranu u Goričanu, a djeca jedu sendviče jer škola nema kuharicu!', odlučila sam napisati nekoliko rečenica. Budući da je kuharica OŠ Goričan na duljem bolovanju Osnovna škola napisala je natječaj. Na natječaj se nitko nije javio pa je ravnatelj zamolio mene da li mogu raditi u kuhinji. Bilo mi je teško, ali isto tako nepojmljivo da škola nema kuharicu, pristala sam. Moram napomenuti da nemam školu za kuharicu, ali imam bogato iskustvo u tome.

Svakodnevno sam bila u kontaktu sa kuharicom kako bi mi dala savjete i pomogla mi kad god je trebalo. Najvažnije od svega je da su djeca jela KUHANU HRANU! Jednom mjesečno kad su bili famozni sendviči na meniji uz to su išli namazi od nutele, paštete i pekmeza i uz to voćni čaj, kakao ili cedevita. Mislim da je svako dijete izabralo taj dan nešto za sebe. Na žalost, u travnju sam završila na bolovanju radi ozljede ruke i smrtnog slučaja tri tjedna i tada su u pomoć priskakali svi da djeca imaju što za jesti. Dakle u pitanju su TRI TJEDNA, a ne tri/četiri mjeseca kako se piše po medijima. Sve je krenulo na općinskoj sjednici koja očito nema drugih tema i materijala za općinu pa se bavi školskom kuhinjom. Kao što je normalno da inspekcija dolazi uzimat uzorke kuhane hrane u školi  a ne sendviče ) tako bi bilo normalno da općinari dođu pitat ima li problema u školskoj kuhinji.

I sada, kada je kraj školske godine i kad sam zavšila sa kuhanjem upućujem iskrenu zahvalu svoj djeci jer smo odlično surađivali, bili su sretni, zadovoljni, nisu bili gladni i dolazili su po " repete ". Drage roditelje koji imaju neumjesne komentare u medijima željela bih pitati što njihova djeca jedu doma. Jer toj djeci ne valja ni bogata juha sa carskim  povrćem i pilećim fileom, ni grah ričet, ni rezanci sa sirom, ni juha od rajčice, pljeskavice, pire, rizi-bizi, pohani oslić, gulaš, pa čak ni hot-dog, pecivo s višnjom, čokoladom...

Toj djeci je važna pizza, dinosauri i bombastična cedevita. Kad sam ispekla nekoliko puta zlevanku za svu djecu, 70% djece nije znalo što je to. Kad su probali bilo im je jako fino. Eto, dragi roditelji, pozabavite se u kuhinji nekim finesama, a ne da samo kritizirate i šaljete djecu da gledaju u tanjure učitelja. Učitelji ne jedu posebnu hranu, a mislim da ne bi bio problem i da jedu jer oni plaaju školsku kuhinju.

A vi, dragi općinski i nadobudni, prije nego što počnete raspravljati o nekoj temi provjerite što se događa, a ne da odmah šaljete laži u medije. Jako dobro se zna od kud vjetar puše. Tople pozdrave i mirise kuhane hrane i finih slastica šalje vam Jasminka Hranjec.

LINK NA PRETHODNO OBJAVLJENI ČLANAK >>> ODGOVORI NA GORUĆA PITANJA Učenici jeli suhu hranu, a vrane fasadu?! 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video