INTERVJU: Remi iz Elementala najavljuje koncert u Podroomu!

INTERVJU: Remi iz Elementala najavljuje koncert u Podroomu!

Elemental je jedan od najpopularnijih bendova u Hrvatskoj i regiji. Jedinstvena mješavina rap glazbe s funkom, soulom, jazzom i rockom čini njihove albume i koncertne nastupe upečatljivim i maštovitim glazbenim iskustvom. U petak, 26. travnja u klubu Podroom u Čakovcu će se održati koncert sezone -nastupat će grupa Elemental. Uoči tog koncerta za portal eMedjimurje.hr intrevjuirali smo pjevačicu iz grupe Elemental Mirelu Priselac, poznatiju kao Remi.

eMedjimurje.hr: Sjećate li se posljednjeg koncerta u Čakovcu, kakve su bile reakcije publike na vaš nastup?

Remi: Uh, imam osjećaj kao da se predugo nismo vidjeli! U Čakovcu nam je uvijek super zabavno iz nekoliko razloga – put je kratak, publika nam je iznimno naklonjena, pjevaju s nama i uvijek je neka pozitiva u zraku. Prošli put nam je bilo super, a kako će biti ovaj put ovisi isključivo o vama! Mi smo uvježbani i spremni razvaliti, a izvest ćemo i nekoliko novih pjesama pa me baš zanima kako ćete reagirati!


eMedjimurje.hr: Nakon skoro tri godine promoviranja albuma “Vertigo” koji vam je, između ostalog, osigurao nagradu Porin u kategoriji Najboljeg albuma klupske glazbe, 7. veljače ste se oprostili  koncertom u zagrebačkom klubu SAX. Tada ste publici promovirali i nekoliko novih pjesama. Jeste li zadovoljni reakcijom?

Remi: Prije nego što smo krenuli svirati nove pjesme, bila sam jako nervozna jer sam bila sto posto uvjerena da ću uprskati tekst! No sve je prošlo u redu (mislim da se na YouTube snimci doslovno može vidjeti kako mi je laknulo nakon zadnje strofe, haha), a reakcija publike je bila super jer su već na drugom refrenu pjevali s nama! Mislim da bilo koji izvođač ne bi mogao ništa više poželjeti!

eMedjimurje.hr: Ostalo je još malo vremena do izlaska vašeg šestog studijskog albuma koji će se zvati “U redu je”, a u eteru ste najavili izlazak albuma pjesmom “Neustrašivi”. Kada ste se počeli baviti glazbom? Hip hop je bio smjer od kojeg ste krenuli, ide li i ovaj album u tom glazbenom pravcu?

Remi: Elemental smo oformili 1998., a prvi album nam je izašao 2000.. Mnogo se toga promijenilo od tada, odrasli smo, promijenile su se postave benda, počeli smo kao trojac s DJ-em, da bi sad evo već četvrti album snimili s bendom! Da, krenuli smo od rapa i taj smo rap zadržali u svojoj muzici do danas, ali smo se glazbeno promijenili u smislu da smo nekako odrasli sa svojom muzikom. To je prirodno – afiniteti su nam se primijenili, ukus, mnogo je utjecaja jer svatko od nas sedmero koliko nas je u bendu u zvuk Elementala unosi i svoju privatnu viziju muzike. Što se tiče zvuka novog albuma, mislim da je i on nastao prirodno jer nismo previše razmišljali o žanrovima koliko o stvaranju iz srca. No, teško mi je govoriti o zvuku novog albuma – nezahvalno je – radije bih prepustila slušateljima da sami prosude kad ga preslušaju!

 

eMedjimurje.hr: U tekstovima svojih pjesama govorite u socijalnoj nepravdi, siromaštvu, korumpiranim političarima, poremećenom sustavu vrijednosti – mislite li da glazba može nešto promijeniti u takvom svijetu te utječu li vaši tekstovi na buđenje svijesti kod ljudi?

Remi: Pa ne znam koliko će promijeniti svijest političara, ali možda mogu potaknuti naše slušatelje da promišljaju o tim problematikama… Teško da pjesmom možeš promijeniti svijet, ali svakako možeš pokušati, hehe. Ne želim odustati od nekih utopističkih ideja, mislim da bi bez njih svaki oblik borbe i želje za promjenom bio uzaludan. Ono što mislim da možemo svakako napraviti našim pjesmama jest osvijestiti određenu problematiku i senzibilizirati javnost… Na primjer, pitanje HIVa su TBF odlično osvijestili svojom pjesmom, Hladno Pivo svojim albumom “Šamar” senzibiliziralo je javnost po pitanju zlostavljanja u obitelji… Sve mi to daje nade da to što mi muzičari pokušavamo napraviti nije uzalud.


eMedjimurje.hr: Znatan dio tekstova koji se pojavljuju na hrvatskoj glazbenoj sceni zaglupljuje cijelu naciju. Možete li prokomentirati napad i naknadnu ispriku Tončija Huljića, nakon što se na Facebook-profilu oglasila s kritikama na račun Rozgine nove pjesme Nirvana i autorice stihova Vjekoslave Huljić?

Remi: Gotovo svakodnevno komentiram aktualna, društvena ili politička događanja pa je taj dan na red došla i Huljićeva. Nisam mislila da će moj status polučiti takvu reakciju, čini mi se da su mediji odmah pohrlili fabricirati sukob, iako su se, teoretski, jednako tako mogli zakačiti na bilo koji od mojih prethodnih statusa koje sam objavljivala tijekom vremena. No, jasno je da medije previše ne zanimaju zaduženja, krediti, gospodarski kolaps nego da je aktualnije “žensko pitanje” u hrvatskih tekstopisaca. Ili nam je možda samo opet usfalilo igara, s obzirom da kruha baš i nema previše? Ne znam, vidjet ćemo, jer ja i dalje komentiram na svom Facebooku… I dalje bez ustezanja.


eMedjimurje.hr: Ima vas sedmero u bendu – kako se usklađujete, glazbeno i privatno?

Remi: Potreban je veliki broj razmijenjenih sms poruka, mailova i poziva da bismo se svi uskladili, ali nekako uspijevamo! Što se tiče naših međuljudskih odnosa, tu smo super usklađeni, uvijek nam je zabavno kad smo skupa… Dobra smo ekipa koja se kuži, i mislim da se to osjeti i na pozornici. U biti, u tako mnogoljudnom bendu potrebno je uvažiti tuđe mišljenje, ne gubiti živce i staviti svoj ego sa strane.

eMedjimurje.hr: Elemental je etablirao svoje ime na Hrvatskoj glazbenoj sceni, jeste li zaradili svoj prvi “milijun”?

Remi: Nismo još, ali uporno igramo Loto, možda nam se posreći haha… Morate znati da mi prvenstveno stvaramo jer za to osjećamo poriv i potrebu, a ako pritom možemo i zaraditi da platimo režije i stanarinu, još bolje!

eMedjimurje.hr: Što očekujete od međimurske publike na skorašnjem koncertu u Podroomu?

Remi: Očekujemo da budu ono što jesu, da se opuste i uživaju, a za sve ostalo ćemo se pobrinuti mi!


eMedjimurje.hr: Za kraj, što poručujete čitateljima portala eMedjimurje.hr?

Remi: Prizovimo sunce i toplo vrijeme da nam svima bude vruće u Podroomu! Vidimo se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije