Edukacija za volontore kroz projekt “Otvorene mogućnosti!?”

Edukacija za volontore kroz projekt “Otvorene mogućnosti!?”

Udruge slijepih i gluhih Međimurske županije u suradnji sa Volonterskim uredom Međimurja na projektu “Otvorene mogućnosti!?”, nude edukaciju za volontere koje će se održati u Belici i Nedelišću. Projektom žele da se što više volontera i oni koji to tek žele postati, uključi kako bi im približili rad za opće dobro.

Pozivaju sve osobe za koje vjeruju da će ih zainteresirati za sljedeće teme: Zakon o volonterstvu, volonterski ugovor, razlozi (ne)razvijenosti volonterstva u Međimurskoj županiji, prednosti i slabosti na području volonterstva, prijetnje i prilike u području volonterstva iz perspektive drugih društvenih djelatnosti te o radu Volonterskog ureda Međimurja.

U Belici će se predavanje održati u petak 19. travnja u 19 sati u općinskim prostorijama, a u Nedelišću će se predavanje održati u utorak 23. travnja u 19 sati u prostorijama konferencijske dvorane Mesapa. Opći cilj projekta je doprinijeti razvoju aktivnog građanstva i boljoj uključenosti građana.

Projekt se provodi uz potporu Regionalne zaklade za razvoj civilnog društva Zamah. Projektom žele pomoći općinama u izradi dokumenata/programa uključivanja osoba s invaliditetom u njihovim zajednicama. Ispitati će se mogućnosti uključivanja građana u volonterske programe zajedno sa slijepim i gluhim osobama. Želja im je da građani sami predlože mjere kako da se aktivnije uključe u razvoj lokalne zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije