VATRU GASI, BRATA SPASI!

MEĐIMURCI I DALMATINCI Dugogodišnja suradnja DVD-a Gardinovec i DVD-a Kaštel Gomilica pojačana i potpisom Povelje o bratimljenju

Vide se svega nekoliko puta na godinu, ali osjećaj je uvijek potpuno domaćinski. Godišnje skupštine se nepropuštaju, kao ni vatrograsne vježbe, a uvijek se nađe i par dana za otići na more, na 'ferje'

Često se može čuti da smo Međimurci i Dalmatinci dvije posebne sorte ljudi, ali da si ni zajedno nikako ne pašemo… Međutim, akteri ove priče, svakako su dokaz da Dalmatinci i Međimurci zaista lijepo mogu surađivati i družiti se. Ove godine, na zajedničku inicijativu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaštel Gomilica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gardinovec, prijateljstvo su odlučili staviti i na papir. Kažu da papir sve trpi pa neka trpi i ovu jedinstvenu, veselu bratsku povezanost.

Veliko prijateljstvo počelo je sasvim slučajno, još 2008. godine kada su se upoznali glavni “krivci”, Joško Pavlov (Joke) i Hrvoje Novaković. Od tada su prošli mnogi naši susreti, posjete jedni drugima, druženja i mladeži i seniora, uvodno je naglasila Jelena Krznar, tajnica DVD-a Gardinovec. 

Zahvaljujući članovima DVD–a Kaštel Gomilica što su ih nebrojeno puta primili u prostorije svog DVD–a, na svakom doručku i večeri, na svakom komadu donirane opreme, na svakom savjetu, na svakom nezaboravnom danu zajedničkog druženja, članovima DVD-a Garinovec posebno je drago što je upravo DVD Kaštel Gomilica postao njihov prvi bratski DVD.

Ovaj dokument koji ćemo potpisati nosi naziv Povelja o bratimljenju. Kad nekoga, s kim nisi vezan krvnim srodstvom, nazoveš bratom to ima posebnu težinu. Biti bratski povezan znači imati neraskidivu nit i poseban odnos. S braćom se možeš ne vidjeti i čuti danima, mjesecima, a pri susretu razgovarati kao da ste jučer bili skupa, istaknula je Krznar. 

Upravo tako već funkcioniraju spomenuta dva DVD-a. Vide se svega nekoliko puta na godinu, ali osjećaj je uvijek potpuno domaćinski. Godišnje skupštine se nepropuštaju, kao ni vatrograsne vježbe, a uvijek se nađe i par dana za otići na more, na ‘ferje’.

Na Povelji koju su ove subote potpisali Andrej Strahija, predsjednik DVD-a Gardinovec i Toni Baran, predsjednik DVD-a Kaštel Gomilica, piše:

Ostvarujući želju cjelokupnog članstva i odluke Upravnog odbora, Dobrovoljna vatrogasna društva Kaštel Gomilica i Gardinovec donose Povelju o bratimljenju kojom potvrđuju da će se izmjenjivati iskustva na području vatrogastva i zaštite od požara, razvijati kulturne i sportske aktivnosti članstva, bratsku suradnju uzajamnu pomoć i podršku u svim oblicima humanitarnih aktivnosti.

Na svečanosti povodom potpisivanja Povelje o bratiljenju svi su se složili da se ovakav način rada provodi od prve godine poznanstva i da žele da se tako nastavi još godinama, desetljećima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije