Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Članovi LAG-a Međimurski doli i bregi na dvodnevnom studijskom putovanju na području LAG-a Srijem
LAG Međimurski doli i bregi

ZANIMLJIVO ISKUSTVO

FOTO Članovi LAG-a Međimurski doli i bregi na dvodnevnom studijskom putovanju na području LAG-a Srijem

Događanje je organizirao LAG Srijem, a sudjelovali su i LAG Moslavina, LAG Baranja, LAG VIP te LAG Papuk

Članovi LAG-a Međimurski doli i bregi su sudjelovali 4. i 5. svibnja na dvodnevnom događanju na području LAG-a Srijem u sklopu projekta „Turizmom razvijamo područje“. Događanje je organizirao LAG Srijem, a na istome su sudjelovali LAG Moslavina, LAG Baranja, LAG VIP i LAG Papuk.

Članovi LAG-a Međimurski doli i bregi na dvodnevnom studijskom putovanju na području LAG-a Srijem Fotogalerija

Prvi dan studijskog putovanja okupljenim sudionicima je u obnovljenom objektu iz EU sredstava, Domu kulture u Novim Jankovcima prezentirana bogata turistička ponuda LAG-a Srijem. Nakon prezentacije, sudionici su se zaputili prema Acinom Salašu u Tordincima gdje im je uz obilazak primjera dobre prakse prezentiran nastanak i rad salaša te gastroturizam, a u Općini Nuštar sudionici su imali priliku obići novootvoreno seosko imanje Kopićland, te im je prezentiran rad i nastanak samog imanja. Za kraj prvog dana u Vinariji Knezović prezentiran je primjer razvoja gastroturizma na području Srijema.

Drugi dan sudionici su posjetili Muzej Grada Iloka te se uz stručno vodstvo upoznali sa bogatom poviješću područja Grada Iloka da bi nakon toga sudionici obišli srednjovjekovnu jezgru Grada Iloka. U nastavku razgleda Grada Iloka, sudionicima je uz vođeni obilazak Starog vinskog podruma u vlasništvu Iločkih podruma prezentiran kulturni te enoturizam. U jednom od najatraktivnijih hotela Srijema, Hotelu Dunav održana je radionica o gastroturizmu dok je dvodnevno događanje završilo na Ladanjskom imanju u prekrasnom ambijentu Dvorca Principovac sa kojeg se pruža zadivljujuć pogled na područje LAG-a Srijem.

Cilj cijelog projekta je podići kvalitetu života stanovnika na područjima LAG-ova partnera kroz jačanje prepoznatljivosti područja i turističke ponude. Specifični ciljevi su educirati se i razmijeniti iskustava u promociji ruralnog turizma i jačati specifične oblike ruralnog turizma objedinjavanjem prirodnih i kulturnih resursa, tradicijske baštine te posebnosti područja.

Projekt suradnje LAG-ova „Turizmom razvijamo područje“ sufinanciran je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Mjera 19 LEADER, Podmjera 19.3 “Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a”, Tip operacije 19.3.2 “Provedba aktivnosti projekta suradnje”, Međuteritorijalni projekt suradnje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video