Vijesti / Društvo
Društvo
U SUBOTU U ČAKOVCU Mjerenjem šećera i plavim balonima obilježit će se Hrvatski dan šećerne bolesti
T.J.

VOLONTERI U PARKU

U SUBOTU U ČAKOVCU Mjerenjem šećera i plavim balonima obilježit će se Hrvatski dan šećerne bolesti

Neizostavan dio obilježavanja Hrvatskog dana šećerne bolesti bit će plavi baloni, simbol borbe protiv dijabetesa

Druga subota u mjesecu već je nekoliko godina u čakovečkom Perivoju Zrinski rezervirana za aktivnost Volonteri u parku u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Živjeti zdravo“. Aktivnost na području Međimurja provode Zajednica sportskih udruga Čakovca i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s brojnim međimurskim udrugama.

Ove subote, 14. svibnja partner će biti Udruga djece oboljelih od dijabetesa i njihovih roditelja Čakovec „Međimurski slatkiši“ te će se obilježiti Hrvatski dan šećerne bolesti. Članovi Međimurskih slatkiša će tako od 9:30 do 12 na štandu na Trgu Republike će mjeriti glukozu (šećer) u krvi i krvni tlak te ih pomoću promotivnih materijala informirati o važnosti dobre kontrole bolesti.

- Želimo skrenuti pažnju javnosti i podići svjesnost građana o šećernoj bolesti - izjavila je tajnica Međimurskih slatkiša Suzana Mutvar. Jedna od najboljih prevencija dijabetesa je redovita fizička aktivnost, a nju će u dijelu Perivoja Zrinski između Trga Republike i parkirališta kod bivšeg MTČ-a provesti Volonteri u parku. Ove subote volontirat će polaznici programa za osposobljavanje voditelja sportsko-rekreacijskih aktivnosti koji se se ovih dana u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije organizira u Čakovcu.

- Ovo će im biti odlična prilika da primjene naučeno i u praksi vide kako se organizira event, posebice onaj koji je namijenjen širokoj skupini građana, od najmlađih do najstarijih - rekao je tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca i koordinator aktivnosti Volonteri u parku za Međimursku županiju Tomica Jakopec.

Neizostavan dio obilježavanja Hrvatskog dana šećerne bolesti bit će plavi baloni, simbol borbe protiv dijabetesa, a tijekom večeri čakovečki Dom sindikata bit će osvijetljen plavom bojom kao podrška svim oboljelima od šećerne bolesti.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video