Noć knjige u čakovečkoj Knjižnici Nikola Zrinski

Noć knjige u čakovečkoj Knjižnici Nikola Zrinski

Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec u utorak 23. travnja organizira Noć knjige. Za 19 sati najavljeno je otvorenje izložbe “Mi smo Humana Nova”. Socijalna zadruga Humana Nova potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala.

Zadruga aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode. Cilj izložbe je predstaviti djelatnost Humane Nove u zajednici. Za 20 sati najavljeno je predstavljanje knjige Kristiana Novaka “Črna mati Zemla” Kristian Novak je suvremeni međimurski autor rodom iz Vrhovljana iz Općine Sveti Martin na Muri.

Autorov drugi roman “Črna mati zemla” u izdanju Algoritma bit će predstavljen pred domaćom publikom. U nekoj budućoj povijesti hrvatske književnosti pisat će da je Novak vratio Međimurje u mentalnu mapu i izveo ga, zajedno s ruralnim kajkavskim, nakon dugog, nezasluženog tavorenja u dijalekatskom getu, na nacionalnu književnu scenu.

U 21.30 započinje koncert benda “October Light”. Radi se ska-rock bendu iz Pušćina. Bend čini šest vrsnih glazbenika, od kojih je čak petoro u izravnoj rodbinskoj vezi – braća Petar, Filip, Stjepan i Benjamin te bratić Marko Horvat uz potporu ponajboljeg mladog bubnjara Hrvatske Abela Kovačevića.

Na Dječjem odjelu u 19.30 sati najavljeno je čitanje pod svjetlom gdje će sudjelovati učenici I. OŠ Čakovec Uz svjetlost lampe, mobitela ili baterijske svjetiljke učenici I. OŠ Čakovec provest će Noć knjige u knjižnici, čitajući jedni drugima ulomke iz knjiga popularnog američkog pisca za mlade R.L. Stinea. Učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec od 20.30 sati sudjeluju u čitanju poezije mladih autora uz glazbenu pratnju – Međimurska mlada lirika – nove generacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije