Započela izgradnja pješačkog mosta preko kanala HE Dubrava

Započela izgradnja pješačkog mosta preko kanala HE Dubrava

Općina Donja Dubrava na inicijativu Zaštitarsko ekološke udruge Senjar 2007. godine pokrenula je projekt “Izgradnja građevine za zaštitu vodotoka od onečišćenja na odvodnom kanalu HE Dubrava”. Članovi spomenute udruge primijetili su onečišćenje u koritu rijeke Drave te su pokrenuli inicijativu da treba nešto poduzeti kako bi sačuvali i zaštitili prirodna bogatstva i vrednote koje imamo.

Nakon odrađenih brojnih analiza utvrđeno je da u prostoru završetka odvodnog kanala treba ugraditi sustav zaštitnih brana za stanje mogućeg incidentnog događaja (plutanje ekološki opasnih tvari po površini vode).

Načinjene su studije mogućih rješenja, te je za izvedbu usvojena optimalna inačica i to: izrada sabirnica (mostolove) za plutajuće tvari i elemenata za ostvarenje funkcionalnosti ovih sabirnica za što nužno je izvesti servisni pješački most. Navedeni most služit će efikasnom i brzom pristupu dvjema obalama.

Prostornim rješenjem usvojeno je da se most izvede u stacionaži kanala, a spremišta plutajućih brana nalazit će se 20 metara uzvodno od mosta.  Investitor projekta gradnje je HEP proizvodnja d.o.o., izvođač radova je Zagorje – Tehnobeton d.d. Varaždin, a ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 3.500.000,00 kuna.

Planirani završetak gradnje mosta je 31. svibnja 2014. godine. Pješački most koji se gradi služit će za komunikaciju službenika u vrijeme incidentnih stanja zagađenja, ali će biti i općenito otvorene namjene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije