Vijesti / Društvo
Društvo
31. OŽUJKA Međunarodni dan multiplog mijeloma

bordo boja

31. OŽUJKA Međunarodni dan multiplog mijeloma

Povodom Međunarodnog dana multiplog mijeloma, koji se svake godine obilježava posljednjeg četvrtka u ožujku, gradovi diljem Hrvatske 31. će ožujka zasjati u prepoznatljivoj bordo boji koja simbolizira borbu protiv ove neobične bolesti 'običnih' simptoma

Također, ove je godine po prvi put dodijeljeno i posebno priznanje „Poslodavac prijatelj oboljelih“, tvrtki koja je oboljelom od multiplog mijeloma pružila potpunu podršku u procesu liječenja i povratka na radno mjesto.

Multipli mijelom je težak i rijedak oblik raka krvi od kojeg u Hrvatskoj boluje oko 1300 građana, uglavnom starije životne dobi. Iako se radi o neizlječivoj bolesti, rana dijagnoza omogućava duži i kvalitetniji život bolesnika te je izrazito važno podsjetiti liječnike obiteljske medicine i educirati građane o najčešćim simptomima. Tim je povodom udruga MijelomCRO, u suradnji s hematolozima i liječnicima obiteljske medicine, izradila RAKK - Putokaz za ranu dijagnozu multiplog mijeloma, smjernice koje služe kao pomoć u dijagnozi s naglaskom na 4 ključne značajke važne za rano prepoznavanje bolesti.

U privitku šaljem priopćenje, fotografiju i RAKK putokaz. Nadam se da ćete imati prostora popratiti temu povodom sutrašnjeg Međunarodnog dana multiplog mijeloma i upozoriti građane na važnost pravovremenog prepoznavanja simptoma.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.